predsjednica kolinda grabar kitarović obitelj suprug

Predsjednička obitelj od sljedećeg tjedna počinje zajednički život u Zagrebu. Ovog vikenda predsjednica je s obitelji završila preseljenje, točnije, život na relaciji Bruxelles – Zagreb. Suprug i djeca počinju život u hrvatskoj metropoli.

Kolinda Grabar Kitarović je za Dnevnik Nove TV ispričala kako je bilo živjeti posljednjih mjeseci na relaciji Zagreb – Bruxelles. Svjesna je svoje funkcije te moli medije da njezina djeca, baš kao i djeca prethodnika, budu pošteđena medijske pozornosti.

“Došla sam tu u Bruxelles u privatni posjet kako bih suprugu pomogla organizirati selidbu i sortirati stvari. Mogu reći za zadnjih nekoliko tjedana da su bili i bit će biti naporni”, kaže Grabar Kitarović. Nakon mjeseci razdvojenosti vesele se zajedničkom obiteljskom životu u Zagrebu.

“Naravno da je vrlo teško ovako funkcionirati na daljinu, kad obitelj nije na okupu. Svatko voli biti sa svojom obitelji, veselim se njihovom povratku!”, kaže predsjednica. Kao predsjedica poštuje svoje obveze i ovlasti, a kao majka želje svoje djece pred kojima je upis u školu.

“Uskoro predstoje upisi pa vidjet ćemo. Naravno da će sami izabrati školu u koju će ići, a to će naravno biti hrvatska škola”, rekla je. Prvi gospodin u Zagrebu će imati novu ulogu.

“Dugo je bio s djecom, ja se nadam da će to netko uvažiti, mislim da je došlo vrijeme da počne raditi, odnosno to je i njegova želja i nadamo se naći posao”, rekla je Grabar Kitarović koja je 24 sata dnevno “pod reflektorima”. Ne smeta joj to, ali za svoju obitelj želi privatnost, posebno za maloljetnu djecu.

“Imaju pravo na svoje djetinjstvo, pa lijepo molim da se poštuje privatnost moje obitelji i da se poštuje njihova želja da budu svoji i da se prema mojoj obitelji primjenjuje isti standard kao kod mojeg prethodnik”, poručila je Grabar Kitarović medijima odnosno javnosti.

Dosad su se te želje svima bile ispunjene.