branitelji pjesma zaboravljeni heroji

Pjesma “Zaboravljeni heroji” napisana je prije tri godine u znak neizmjerne zahvalnosti prema hrvatskim braniteljima, a autori pjesme, “Vojnici novog doba”, navode da je inspiracija za pjesmu nastala zbog svijesti o napravdi koja se cijelo vrijeme čini hrvatskim braniteljima, piše Narod.hr. U subotu 28. veljače 2015., snimljen je prvi dio spota u Savskoj 66.

Autori pjesme “Zaboravljeni heroji” su Dinko Bošnjak i Dinko Ledić-Purić iz rap grupe ” Vojnici novog doba”. Grupa ”Vojnici novog doba” osnovana je 2005. godine, a osnovali su je Alen Mujkanović – Mujka, Ivan Apostolovski – apacheBEATZ i Dinko Ledić- Purić- DieLPi. Naknadno su se u grupu uključili i Davor Pokić – SeLLektoR, Dinko Bošnjak i Milan Prerad – Ronin. U proteklih deset godina snimili su četiri albuma: “Mujka & DieLPi – Nekako smo jači”, “Rimovani intelekt”, zatim “Anđeoska lekcija” i “Test inteligencije”. Nažalost, 2008. godine u prometnoj nesreći poginuo je Ivan Apostolovski, najbolji prijatelj i suosnivač grupe i od tada sve što rade ” Vojnici novog doba” rade u čast prijateljstva i ljubavi prema Ivanu.

Žalosno je što su vojnici pobjedničke vojske danas obespravljeni i stavljeni na društvene margine

“Žalosno je čuti kada se ljudi koji su izgubili zdravlje radi slobode svoje domovine i svoga naroda pitaju je li njihova žrtva bila uzaludna? Žalosno je što su vojnici pobjedničke vojske danas obespravljeni i stavljeni na društvene margine. Žalosno je što danas svi nekako izbjegavaju staviti se u koštac i omogućiti tim ljudima dostojno mjesto u zemlji koju su oni stvorili kroz najveću moguću žrtvu”, istaknuli su autori pjesme komentirajući prosvjed branitelj.

Pojašnjvaju kako pjesma ne uljepšava i ne poružnjuje realnost hrvatskog branitelja, nego opisuje svakodnevne patnje s kojima se branitelji i njihove obitelji susreću.

“Nismo jedni od onih koji okreću glavu kada prolaze pored šatora u Savskoj 66. Ponosno i sa poštovanjem ulazimo u taj šator jer unutra borave hrvatski Heroji. Svaki taj čovjek zaslužuje da ga se pogleda s pogledom punim zahvalnosti i divljenja i stisne mu se ruku pa makar i uz izgovorenu samo jednu riječ, a to je ‘HVALA!’”, istaknuli su te dodali: “To je minimalno što svatko od nas može učiniti. Zbog toga u spotu nismo htjeli izostaviti niti najdraži šator na svijetu, jer to nije politički šator kako to mnogi žele predstaviti, nego šator hrvatskih branitelja, kao što ni pjesma ne govori o politici, nego o hrvatskim braniteljima. Upravo radi toga, u subotu 28. veljače 2015., snimljen je prvi dio spota u Savskoj 66. Želimo se zahvaliti svim našim braniteljima i mladima koji su nam raspoloženi i spremni pružili ugodnu atmosferu i suradnju na snimanju spota”.

Ostale lokacije i postojeći dokumenti vremena biti će također sastavni dio video spota čiju premijeru očekuju već u travnju, ali o svemu ćete saznati na vrijeme. Režiser i snimatelj spota je Matijas Knežević.