kulfest vigilare

Ovogodišnji, drugi po redu, Kulfest održat će se na nekoliko lokacija u Zagrebu od 21. do 22. svibnja te od 25. do 26. svibnja u organizacija udruga Centar za obnovu kulture i Vigilare. Program započinje u četvrtak 21. svibnja gostovanjem dr. Tibora Navracsicsa u Novinarskom domu s početkom u 10:30 te obuhvaća teme iz područja konzervativizma, tradicionalnih vrijednosti, ekonomije i kulture života. Kulfest ove godine u svojem programu sadrži dan više nego lani, kada je festival pokrenut.

Na festivalu će nastupiti mnoge osobe iz hrvatskog i inozemnog poslovnog i javnog života poput dr. Robina Harrisa, prof. Cartera Sneada sa Sveučilišta Notre Dame, Nine Raspudića, Andreja Grubišića, Mire Gavrana, Borisa Ujevića.

Prvi dan Kulfesta održat će se i Konzervativni forum u 19 sati u Kongresnom centru „Forum Zagreb“ (Green Gold centar) gdje će se održati Okrugli stol: “Mogu li se konzervativne vrjednosti provoditi u hrvatskom civilnom društvu i političkom životu?”

kulfest vigilare

Petak, 22. svibnja nastavlja se program kroz Kulturnu večer kada je na programu kazališna predstava “Sladoled” našeg svjetski poznatog dramatičara i romanopisca Mire Gavrana. Nakon predstave će uslijediti razgovor s publikom na temu „Umjetnost, život i moral“.

U ponedjeljak, 25. svibnja u Novinarskom domu će se održati tribina “Izgubljena razboritost – između samovolje vladajućih i vladavine ulice”, dok će se u utorak održati Ekonomski panel s okruglim stolom na temu: “Postoji li u Hrvatskoj (slobodno) tržište?”. Navečer festival završava kroz simboličan naziv “Večer ‘života’” s okruglim stolom pod nazivom “Zašto se pravo na život u Hrvatskoj relativizira?”. Na kraju će biti dodijeljena Priznanja i nagrade za promicanje ljudskog dostojanstva i kulture života.

Izvor: Vigilare/Narod.hr