poljska vlada zastave europske unije

Tek nekoliko tjedana nakon dolaska na vlast, nova poljska vlada krenula je s malim, ali značajnim promjenama u svakodnevnom životu. Proteklih dana odbili su obvezu koju je naložila EU, a koju je prihvatila bivša liberalna vlada, u pogledu prihvata 7000 imigranata, a sada su EU uboli „prstom u oko“ uklanjajući zastave i druge simbole EU.

Tijekom vladavine bivših liberalnih vlasti, pored poljskih zastava na raznim događanjima i tiskovnim konferencijama nalazile su se i zastave EU. Međutim, to se promijenilo u utorak, kada je nova premijerka Beata Szydlo stupila na podij, dok su iza njenih leđa bile samo poljske zastave.

Upitana o toj promjeni, Szydlo je rekla da je ona zadovoljna ostankom Poljske u EU i u organizaciji North Atlantic Treaty, ali nacionalna pitanja zahtijevaju samo nacionalnu zastavu.

U budućnosti će se tiskovne konferencije „održavati samo s najljepšom crveno-bijelim poljskim zastavama“, rekla je Szydlo.

poljska vlada zastave europske unijeU ovaj potez uključio se britanski list Financial Times, koji je potez nazvao „nagrđujućim“ te je čak potaknuo bivšeg belgijskog ministra i višeg zastupnika EU, Guya Verhofstadta da izjavi: „Dakle ne želite više zastave EU, ali još uvijek želite novac od EU?“.

Zanimljivo je istaknuti kako je nova vladajuća stranka Zakona i pravde izabrana prošlog mjeseca, a ujedno je i prva takva stranka od okončanja komunističkog režima, koja će vladati zemljom bez ikakvih koalicijskih partnera.

Novi ministar vanjskih poslova Witold Waszczykowski, ubrzo je postao jedan od najglasnijih političara Europe po pitanju masovne invazije, u samo nekoliko dana nakon što je došao na novi položaj. U razgovoru za BBC, ona je posve otvoreno i iskreno ispričao istinu o tome kako se imigranti maskiraju kao izbjeglice dok su u Europi, te da krše međunarodne zakone.

Waszczykowski je također stao iza komentara stranačkog kolege, koji je rekao da imigranti donose bolesti i parazite u Europu, kada ga je upravo BBC pokušao natjerati da ga osudi. Navodeći svoje iskustvo s arapskim zemljama, Waszczykowski je rekao: „Tako velika, nekontrolirana migracija može prouzročiti samo probleme za život Europe.

Proveo sam godine živeći u inozemstvu, živeći na Bliskom istoku. Bio sam ambasador u Iranu. Poznajem kraj, poznajem kulturu, znam što bi se moglo dogoditi s nekontroliranom imigracijom iz područja gdje se rat odvija godinama.

Izvor: Sloboda.hr/Pandora/Breitbart