pretučeni srbin jovan matijević

Suprotno tvrdnjama Jovana Matijevića, koje je u svom iskazu dao za dio medija, prema policijskom izvješću, on je prvi odgurno 28 godišnjaka, a potom ga i udario, zbog čega mu je odgurnuti mladić udarac uzvratio.

Brodsko-posavska policija izvijestila je u ponedjeljak da kriminalističko istraživanje o okolnostima tučnjave koja se dogodila u Okučanima krajem prošlog tjedna nije utvrdilo obilježja zločina iz mržnje, kako se moglo pretpostaviti po medijskim izvješćima i izjavama nekih sudionika izgreda.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja nisu utvrđena obilježja zločina iz mržnje”, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u vezi s tučnjavom koja se u petak oko ponoći dogodila u ugostiteljskom objektu u Okučanima, glasnogovornik brodsko-posavske Policijske uprave Antun Jakobović.

Rekao je da je remećenje javnog reda i mira počelo nakon što je 22-godišnji mladić s područja općine Lipika uplatio dvije pjesme na glazbenom aparatu u kafić. Prišao mu je 28-godišnjak, koji je prije toga sjedio s četvoricom i od njega zatražio da više ne pušta “takve pjesme”, pa su se posvađali. U svađi je 22-godišnjak odgurnuo, a zatim i udario 28-godišnjaka, koji mu je uzvratio, rekao je Jakobović. U sukob su se umiješala još četiri muškarca u dobi od 16, 28, 31 i 36 godina, koji su bili u društvu s 28-godišnjakom. Pokušavajući zaustaviti sukob, umiješao se i 23-godišnjak iz lipičke općine, koji je u kafić došao s mladićem koji je uplatio dva glazbena broja, no dvojica iz skupine su ga ubrzo izgurala van.

Tijekom istrage policija je utvrdila kako se sudionici izgreda nisu međusobno poznavali te da su dvojica mladića nastavila noćni provod na lipičkom području.

Izgred je policiji prijavila majka 22-godišnjaka u subotu ujutro. Šestoricu od sedmorice sudionika izgreda policija će prijaviti za remećenje javnog reda i mira.

O tom izgredu više medija prenosi izjave dijela sudionika tučnjave na osnovi kojih se moglo zaključiti da je povod bila međunacionalna nesnošljivost.

Brodsko-posavska Policijska uprava izvijestila je danas kako je tijekom vikenda bilo sedam slučajeva remećenja javnog reda i mira.

Izvor: Sloboda.hr/Hina