Nakon sramotnog postupanja “hrvatske” policije prema hrvatskim braniteljima na Trgu svetog Marka u četvrtak navečer, kada je policija prisilila 100%-tne invalide Domovinskog rata da prenoće u crkvi na podu i klupama, na društvenim mrežama i nekim portalima počela je kružiti informacija o identitetu nekih od policajaca koji su se nalazili na Markovom trgu, a kada je policija nelegalno upala u crkvu i fizički napala hrvatske branitelje.

Naime, još dok su branitelji bili u crkvi, kružila je informacija da je ministar policije Ranko Ostojić za obračun braniteljima angažirao policijske snage iz Slavonije, i to iz policijskih postaja gdje Srbi čine većinu.

U skladu s tom informacijom, danas je pak počela kružiti informacija o identitetu jednog od policajca koji su se nalazili na Markovom trgu.

Prema tim informacijama, navodno se radi o policijskom djelatniku pod imenom Mile Babić, pišu na portalu Hrnews.hr. Babić je inače iz Okučana, a sada živi u mjestu Tenja kraj Osijeka. Na njegovom Facebook profilu stoji kako je žestoki navijač “Crvene Zvezde” i pokojnog Zorana Đinđića. Isto tako stoji i slika srpske zastave te slika kako obilazi grobišta poginulih vojnika tzv. SAO Krajine kao i druga bojišta na kojima su, kako kaže, njegovi poginuli drugovi.

Klikni LIKE ako smatraš da abolirani četnici ne bi smjeli raditi u hrvatskoj policiji!

Kako piše Hrnews.hr, poznavatelji Milana Babića ističu kako se zna da je Milan Babić za vrijeme vojno-redarstvene akcije “Bljesak” bio oko Pakraca u četnicima. Nakon rata, II. Policijska postaja pokrivala je selo Tenja i vršila nadzor određenih osoba. U Tenji je prije rata bilo pola hrvatsko pola srpsko stanovništvo, ali su Srbi protjerali Hrvate.

Zanimljivo je primijetiti kako je po režimskim medijima počela kružiti fotografija s Twittera gdje jedna djevojka otkriva o kome se radi. “Ovaj prvi policajac mi je rođak, kojem je pola familije bilo u ratu. Guess what, nitko od njih nije prosvjednik.” Ista djevojka branitelje je nazvala teroristima.

Dakle, ako je vjerovati režimskim medijima, branitelji su teroristi, a Mile Babić je ugledan građanin koji na civiliziran način provodi zakon i bori se za pravdu.

DODATAK UREDNIŠTVA: Povodom reakcija nekih od naših čitatelja naglašavamo da se navodna informacija iz ovog članka, a koja koja kruži po internetu i portalima, o policajcu Mili Babiću ne odnosi na policajca koji na jednoj od fotografija s ulaza u crkvu drži jednog od branitelja za vrat. Dotični policajac zove se Stjepan Ursa, a ne Mile Babić. No, to i dalje ne pobija informaciju za koju portal Hrnews.hr tvrdi da ima pouzdan izvor, da je Mile Babić bio prisutan na Markovom trgu.

Autor: Sloboda.hr/Hrnews
Foto: Facebook