Nikada svoju državu neću mijenjati niti za jednu drugu jer je volim i u nju vjerujem, kazala je Daliborka Perešin Kekelić.

Na svečanom obilježavanju povratka borbenog aviona MiG-21 kojim je hrvatski pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. prebjegao iz Jugoslavenske vojske (JNA) preletjevši iz Bihaća u Klagenfurt, emotivan govor održala je kći legendarnog pilota Daliborka Perešin Kekelić

“Ja o ovom avionu znam sve, znam cijelu njegovu povijest, a od danas me posebno veseli činjenica što će sada i naše mlade generacije i mladi naraštaji moći naučiti i vidjeti i taj dio naše povijesti”, naglasila je.

“Nikad ovu državu neću mijenjati niti za jednu drugu”

Daliborka Perešin Kekelić prisjetila se riječi koje joj je njezin otac često upućivao.

“Moj tata uvijek mi je govorio da budem ponosna i dostojanstvena, ali ja sam danas tako uzbuđena. Srce mi hoće iskočiti i titra kako već odavno nije. Bilo je potrebno puno ustrajnosti, želje, istinske volje, ljubavi i tihe diplomacije da se ovo sve danas ostvari. I zato posebno hvala Vladi Republike Hrvatske, hvala svima koji su sudjelovali u povratku ove nebeske ptice koja predstavlja simbol otpora našu Hrvatsku”, kazala je.

Na kraju, kći junaka Domovinskog rata poručila je: “Iako su moju obitelj zadesile dvije i pol godine neizvjesnosti, nadanja i velike tuge, nikada svoju državu, ali nikada naglašavam, neću mijenjati niti za jednu drugu jer je volim i u nju vjerujem”.

Izvor: Sloboda.hr/RTL