sdp ids koalicija miletić

Samo dan nakon što je IDS dao odbijenicu SDP-u za novu koaliciju, iz stranke na vlasti krenuli su u protunapad. SDP Pula tako je napao gradsku vlast u Puli, odnosno IDS-ovog gradonačelnika Borisa Miletića, ujedno i predsjednika stranke.

U gradskom SDP-u smatraju da je 240 milijuna kuna koje je gradska vlast dala za izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda uzalud potrošeno.

“Pula ima neefikasan kanalizacijski sustav što dokazuje i smrad koji se širi u pojedinim dijelovima grada. Tražimo da se gradonačelnik očituje smatra li on da kao izvršitelj izvršne vlasti i gradonačelnik koji je 2007. počeo graditi sustav, je li odgovoran za tako nešto”, poručio je Danijel Ferić, predsjednik SDP-a Pula, javlja HRT.

Gradski SDP traži da se na efikasniji način počne rješavati to pitanje. To podrazumijeva da se umjesto mješovitog sustava kanalizacije koji spaja oborinske i otpadne vode, izgradi razdjelni sustav.

Podsjetimo, predsjednik IDS-a Boris Miletić u nedjelju je rekao kako njegova stranka od SDP-a još nije zaprimila nikakav službeni zahtjev za razgovorima oko koalicijske suradnje za predstojeće parlamentarne izbore. Kako smo prenijeli u nedjelju, premijer Zoran Milanović odbio je ostati na službenoj večeri nakon Trke na prstenac u Barbanu, naljutivši se što nije dočekan s većim pljeskom i zbunjen ovacijama Predsjednici, ali zadnja kap koja je prelila čašu bila je odbijenica IDS-a.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr