Civil War in Slovenia

Pobunjeni Srbi, koji su bili okupatori na Republiku Hrvatsku, a koji su živjeli u tzv. SAO Krajini, 1. travnja 1991., donijeli su protuustavnu “Odluku o odvajanju od Republike Hrvatske”! Njihovo Izvršno vijeće je toga dana na sjednici u Korenici zapovjedilo “mobilizaciju teritorijalne obrane SAO Krajine i dobrovoljačkih jedinica radi obrane slobode svih građana i radi zaštite njenog teritorijalnog integriteta. Usvojili su i “zaključak” kojim se od Vlade Republike Srbije zahtijeva “da snage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije pruže svu tehničku i kadrovsku pomoć SUP-u Srpske Autonomne Oblasti Krajina te su uputili energičnu poruku svima, od tadašnjeg Predsjedništva SFRJ do Komande JNA, da se obavi njihova odluka o povlačenju “agresorskih i terorističkih snaga MUP-a tzv. Republike Hrvatske” s teritorija SAO Krajine, da se odmah oslobode svi pripadnici četničkih postrojbi koji su sudjelovali u akciji nazvanoj “Krvavi Uskrs”, itd., i tako redom. Također su donijeli odluku da od 1. travnja 1991. SAO Krajina postaje sastavni dio jedinstvene državne teritorije Republike Srbije! Teritorij koji je tada ušao u sastav Republike Hrvatske činile su općine Knin, Benkovac, Obrovac, Gračac, Donji Lapac, Korenica, Vojnić, Vrginmost, Glina, Dvor na Uni, Kostajnica, Petrinja i Pakrac, kao i sva ostala naselja koja su se pripojila navedenim općinama. Odluku je potpisao ratni zločinac dr. Milan Babić, kao “predsjednik Izvršnog vijeća SAO Krajine”.

Ova odluka imala je ogromne negativne posljedice za tamošnje Srbe, ali i za Hrvate. Četiri godine su Srbi držali pod okupacijom Knin i veći dio teritorija ove općine, tamo su tijekom tog vremena izvršili brojna zvjerstva, a na kraju je ispalo da su Hrvati, koji su ih tek 1995. s pravom otjerali (na traktorima) po njima krivi, da su čak, kako su izjavili na Međunarodnom sudu pravde u Den Haagu, gdje se trenutačno vodi spor o genocidu, oni, a ne pobunjeni Srbi činili – genocid!

Za sve to i štošta drugo, dr. Milorad Pupovac, najveći Srbin među Srbima, (zar Srbi koji su Hrvatsku izabrali za svoju Domovinu znaju jedino za njega i zločinca Stanimirovića?) bit će ponovno nagrađen time što su ga stavili na listu za Europski parlament, što je zadnje gdje bi se Pupovac trebao pojaviti.

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Nego, gospodine Pupovac, što kažete o ovoj Odluci od 1. travnja 1991. gdje su vaši borci već tada donosili odluke kakve ni pas s maslom ne bi pojeo, odnosno gdje ste vi bili, ako se sjećate tih dana?

Osim toga, ni jednom nisu čuli da ste osudili ovu Odluku, koja nije ništa drugo nego protjerivanje Hrvata, nešto slično kao što su Židovi prolazili za vrijeme II. svjetskog rata. Tada, tko je u tih narednih četiri godine od Hrvata došao u tzv. Krajinu bio je (blago rečeno) “gost”, zar ne dragi doktore?

Autor: Mladen Pavković
Foto: Hrvatski-fokus.hr