plenković, bruna esih, hdzFoto: HRT

Najavu kandidature Brune Esih, inače nezavisne zastupnice koja je ušla u Sabor na listi HDZ-a, komentirao je predsjednik stranke Andrej Plenković.

Rekao je kako HDZ ima svog kandidata za gradonačelnika Zagreba Dragu Prgometa. Mislim da smo izabrali najboljeg čovjeka kojeg stranka ima u gradu. Ambicija mi je da svi članovi i birači HDZ-a glasuju za njega, rekao je Plenković.

Zanimljivo mu je, kaže, da kandidatura Brune Eisih dolazi u trenutku kada HDZ ima postotke kakve godinama nije imao, stabilnu parlamentarnu većinu, u trenutku kad je stranka profilirana čvrsto na desnom centru. “Ako se ona ne pronalazi u tome, onda ćemo razgovarati i zaptati se kako je pristala doći na listu i dobiti priliku sudjelovati u radu Sabora”, naglasio je Plenković.

Nije želio odgovoriti na pitanje ostaje li Esih u Klubu zastupnika HDZ-a. “Kandidature će se podnositi tek kad se raspišu izbori… vidjet ćemo”, rekao je Plenković.

Bruna Esih potvrdila je u razgovoru za Globus kako će se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba.

“Da, kandidirat ću se za gradonačelnicu Zagreba. Očekujem podršku HDZ-ovih birača. Na raspolaganju sam svom gradu i onima koji će u meni prepoznati autentičnog predstavnika građanskih, nacionalnih, političkih, moralnih i svjetonazorskih načela koja i sami slijede, osjećaju i žele ih živjeti”, izjavila je u razgovoru za Globus.

Izvor: Sloboda.hr/HRT