Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz fondova EU-a u financijskom razdoblju 2014. – 2020. te je odgovarao na pitanja novinara o Danu sjećanja na žrtve Vukovara i tko će sve sudjelovati iz Vlade. 

– U Vukovaru će uz mene biti Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Boris Milošević te ministri Mario BanožićNatašaTramišak Josip Aladrović. U Škabrnju idu ministar Gordan Grlić Radman, ministrica Marija Vučković i Ivan Malenica, rekao je Plenković.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske rekao je kako Milorad Pupovac zajedno s drugim predstavnicima SDSS-a uobičajeno dolazi u Vukovar dan prije.

– Koliko znam, on će sutra biti ondje, dodao je.

Andrej Plenković je rekao kako je odlazak Borisa Miloševića u Vukovar veoma važna poruka počasti žrtvama Vukovara i žrtvama Domovinskog rata.

– To je na tragu naše politike pomirbe, politike gledanja u budućnost i suživota. Mi smo s obilježavanjima koja su krenula njegovim odlaskom u Knin, odlaskom potpredsjednika Vlade Tome Medveda u Grubore, mojim odlaskom u Varivode, dolaskom predstavnika SDSS-a koji je član Vlade i koji je potpredsjednik Vlade, Borisa Miloševića u Vukovar, zaista zaokružili geste koje su važne, vrijedne i bitne za Hrvatsku u četvrtom desetljeću njene demokracije – poštovanja vrijednosti Domnovinskog rata, prisjećanja žrtvi hrvatskih branitelja. Osobito onih koji su dali svoj život u Vukovaru, Škabrnji i drugim dijelovima Hrvatske. Upravo je na prijedlog naše Vlade 18. studenog neradni dan, rekao je Plenković.

Andrej Plenković  je rekao kako postoji zahtjev Civilne zaštite da ne rade ugostiteljski objekti, čime se sprječavaju situacije u kojima može doći do širenja zaraze.  

– Bitna su dva temeljna trenutka. Prvi je obilježavanje u blizini memorijalne bolnice u Vukovaru, drugi je trenutak misa koja će biti na memorijalnom groblju, rekao je Plenković.

Izvor: Sloboda.hr/HRT.hr