pilici

Velika Britanija nema previše problema s manjkom mjesta za zapošljavanje, ali za neke poslove ne mogu naći osobu koja bi ih radila. U peradarskoj industriji Velike Britanije nedostaje osoba koje bi trebale utvrđivati spol pilića iako se nudi plaća od 40 tisuća funti godišnje ( oko 425 tisuća kuna), navodi Independent.

Zatraženo je da se zanimanje stavi na službeni državni popis zanimanja s kroničnim manjkom osoblja jer tvrtke jako teško pronalaze ljude koji bi trebali utvrditi je li pilić muški ili ženski. Kada bude na službenom državnom popisu olakšava se zapošljavanje osoba izvan EU. Ipak, ova je molba unatoč tome odbijena od strane vladinog odbora za migraciju,

Radi se o poslu koji zahtijeva vještinu i dobar vid te ga ne mogu obavljati strojevi. Razlike su minimalne, a mora ih se uočiti na oko 1000 pilića po satu, odnosno između 13 i 20 po minuti. U smjeni od 12 sati točnost treba biti 98 posto.

Ono što obeshrabruje moguće zaposlenike svakako je i činjenica da je za ovaj posao potrebna trogodišnja obuka tijekom koje razvijaju osjetljivost i spretnost da pouzdano odrede spol pilića tako niske starosti, prenosi Narod.hr.