petrov most hdzFoto: fah

Predsjednik Hrvatskog sabora i šef Mosta Božo Petrov na Facebooku se obrušio na vlasnika Hanza medije Marijana Hanžekovića u podužem tekstu koji je naslovio ’20 milijuna razloga za ljubav’. Proziva ga zbog pisanja Jutarnjeg lista o navodnom zapošljavanju mostovaca u državnim tvrtkama.

Petrov piše da Marijan Hanžeković mora prihvatiti činjenicu da će ostati bez 20 milijuna kuna godišnje, koliko je otprilike uzimao građanima preko ovrha za televizijsku pristojbu. Predsjednik Hrvatskog sabora u objavi na Facebooku navodi da je to novac svakog pojedinog građanina, a ne njegov i on na njega nije pretplaćen. Naglašava da je posao zastupnika da se bore za interese građana, a ne interesnih skupina koje od njih žive.

“Ne borimo se protiv Hanžekovićevog bogatstva, vjerujemo da je dio stekao trudom, radom, pametnim ulaganjem i tržišnim inovacijama, ali na ovaj novac jednostavno nema pravo. To je novac onih koji najčešće stvarno nemaju dovoljno sredstava niti za platiti mjesečni račun za televiziju. Ma što god Jutarnji list i ostali Hanžekovićevi mediji pokušali napisati i kako god nas pokušali ocrniti”, poručuje Petrov preko društvene mreže Facebook. U daljnjem tekst Petrov navodi svoje mišljenje da su sva prozivanja Jutarnjeg lista već mjesecima motivirana samo time da će biti ukinuta “još jedna državna slavina Hanžekovićeva carstva”.

“Godinama se polirao imidž političara preko određenih medija i to na način: ne diraš me, ne diram te. Ili još bolje: ne diraš me, središ mi neki izvor prihoda, a ja ću se potruditi da izgledaš lijepo i djeluješ pametno. Sve što bismo mi trebali jest zaboraviti na ovih 20 milijuna kuna koje se uzimaju običnim ljudima”, poručuje čelnik Mosta.

Naglasio je da su oni odlučili ne zažmiriti jer nisu mogli žmiriti. “I onda smo dobili naslovnice kakve vjerujem nisu dobili niti najgori kriminalci koji su prema neovisnim zapadnim izvorima iz Hrvatske isisali desetine milijardi eura! Ponekad se upitamo nedostaje li Jutarnjem listu crne kronike”, piše Petrov. Potom u izravnom obraćanju Hanžekoviću imenom navodi da su ponosni jer znaju da je to dokaz da čine pravu stvar.

“Jutarnji list tako ‘lijepo’ zbori o Mostu da ispada što god loše da se događa u državi, kriv je Most. Znate dragi građani, Jutarnji list toliko ‘voli’ Most, da kad treba pisati o HDZ-u piše o Mostu, kad treba pisati o SDP-u, vidi Most. Kad treba pisati o HNS-u, opet vidi Most. Što god da se u Lijepoj našoj loše dogodilo u prethodnih 25 godina, kriv je Most. Iako nismo niti postojali do prije tri godine. Od vremena Ilira, Jutarnjem listu Most je kriv za sve. Toliki apsurd su ti naslovi i članci, poput ovog današnjeg (‘Kaos u utvrdi Mosta’), da će Most uskoro biti kriv za klepet krila leptira u Teksasu, rat u Siriji, promjenu klime na Antarktici te svakako, globalno povećanje razine mora. Moramo pitati gdje je kaos? Je li kaos možda u Jutarnjem listu i Hanžekovićevom odvjetničkom uredu zato što Most ne popušta? Je li počela nervoza?”, pita se Petrov.

Za kraj kaže da će dati nešto literature koju je Jutarnji list trebao objaviti javno i transparentno, isto na naslovnici. “Ali, naravno, sramota se treba sakriti. Na naslovnici je bilo, kako možete i pretpostaviti, da Sabor uhljebljuje, da Most namješta. Pogledajte kako oni pišu i što je prava istina. Sami donesite zaključke o relevantnosti i objektivnosti Jutarnjeg lista. Pokušajte sami procijeniti gdje je trenutno kaos”, navodi Petrov

Poručio je još jednom Hanžekoviću da se ne ljuti jer nemaju ništa osobno protiv njega. “Naprosto, drugačiji smo. Vi nas nikada nećete moći razumjeti. Za nas je ovo borba za građane. Važniji nam je osjećaj barem jedne osobe kojoj će biti lakše kada vidi uplatnicu za ovrhu. Na njoj će nedostajati svote od 300 do 600 kuna, većina kojih je išla Vašem odvjetničkom društvu. Ta osoba nikada ne treba znati da smo joj mi pomogli. Mi smo sretni s time što je njoj biti lakše. Sretniji 20 milijuna puta od svih vaših pozitivnih ili negativnih naslovnica. Nema kompromisa, gospodine Hanžekoviću i što god i kako god pokušavali, mi nećemo odustati”, zaključuje Petrov.

Izvor: Sloboda.hr/tportal