petrov karamarko hdz most

Božo Petrov i Tomislav Karamarko završili su s konzultacijama s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, a prvi čovjek HDZ-a odmah je rekao da su predsjednici pokazali 78 potpisa.

“63 su naša i 15 od MOST-a, ali imamo najavu da će ih biti još. Sutra se nastavljaju konzultacije kada bi trebali predložiti i mandatara”, kazao je Karamarko.

Božo Petrov potvrdio je riječi Karamarka. “Nadam se da ćemo sutra do 18 sati definirati stručnog nestranačkog mandatara”, rekao je Božo Petrov i nadovezao se na prekid suradnje s koalicijom Hrvatska raste:

“Sve do jutros za mene je to bila ugodna suradnja. Tražili smo od Milanovića osam ministarstava, danas je trebalo doći do usuglašavanja, ali sve je propalo. Danas smo o tome kratko pričali s Domoljubnom koalicijom… Što se tiče sukoba sa SDP-om, nema šanse da odgovorim koga su to zvali. Mene je to sramota. Ljudi su dobivali razne poruke, ali su ostali dosljedni.”

Šef MOST-a nije htio otkriti tko će biti mandatar. “U roku 24 sata ćemo doći do mandatara. Najvažnije je da danas imamo parlamentarnu većinu. Imamo svoje prijedloge, ima i Domoljubna koalicija, vjerujem da ćemo se usuglasiti. U svakom slučaju, u iduća dva-tri tjedna sastavit ćemo Vladu ako do sutra nađemo mandatara.”

Petrov je nekoliko puta naglasio kako ovo nije koalicija, već suradnja.

“Ono što ćemo mi staviti na web stranicu je 100 stranica prijedloga, i jedna i druga koalicija se slažu. Očekujem da, kad se formira vlada, ni oporba neće praviti otpor”, rekao je Petrov.

Karamarko je rekao da je o svemu spreman razgovarati s MOST-om. “Konstituiranje Sabora je isto dio paketa”, kazao je Karamarko, a Petrov je dodao da očekuje da će se to dogoditi u sljedeća dva do tri tjedna.