mladen pavković

Bojan Glavašević (SDP), pomoćnik ministra branitelja bez branitelja Predraga Matića-Freda, oštro je, već po tko zna koji puta, napao gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penavu (HDZ). Rekaciju predsjednika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), Mladena Pavkovića donosimo u cijelosti.

Uvrijeđen je što se po njegovu skromnom mišljenju ove godine, prigodom obilježavanja 18. studenoga – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, nije dao istaknutiji značaj njegovu ocu, Siniši Glavaševiću, “jednom od najprepoznatljivijih ličnosti Domovinskog rata” – prenose mediji.

Mali sin velikog oca, koji se u relativno kratkom vremenu uspio zamjeriti svim istinskim hrvatskim braniteljima i domoljubima, zbog kojeg je među ostalim i počeo protest hrvatskih stradalnika u Savskoj 66, koji jednostavno “ne zna” tko su bile žrtve a tko agresori”, koji na neprimjeran način brani čak i one koji su ubili njegova oca, a koji se danas nalazi na listi SDP-a za predstojeće parlamentarne izbore, na najgori mogući način želi sakupiti neki glas. Sjećamo se da je svojedobno protestirao što su se časni vukovarski branitelji okupljeni oko Stožera za obranu hrvatskog Vukovara uopće usudili na jednoj svojoj manifestaciji pustiti glas njegova oca, jer po tom malom sinu velikog oca Siniša Glavašević kao nikada “ne bi” podržao takve kakvi su ti “problematični branitelji s prvih crta obrane Vukovara”, kojima je valjda jedina “greška” što i oni nisu poginuli.

Ne znamo, niti nam nije jasno tko od časnih i istinskih Hrvata zloupotrebljava ime Siniše Glavaševića, Junaka Domovinskoga rata? Nema škole, nema mjesta gdje se taj poginuli novinar ne uzdiže. A ako mali sin velikog oca smatra da njegovo ime mora biti zaštitni znak ratnog Vukovara (što na određeni način već i jeste) onda nam nije jasno kako se taj “ministrov pomoćnik” nije založio recimo zbog čega ni ove godine na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara barem jedna veća manifestacija nije posvećena jednom od najvećih heroja među herojima ovoga grada Marku Babiću ili jednoj od najponosnijih majci u Hrvata – Kati Šoljić?

Zbog čega svoje mjesto prigodom ovog dana sjećanja nema, imenom i prezimenom, još najmanje stotinu Vukovaraca, živih ili mrtvih? Kako to da ni ove godine ni jednom Junaku Grada Vukovara neće biti dodijeljen, makar i posmrtno, čin generala, kojeg zasad ima samo Blago Zadro? Što se mali sin velikog oca nije za to izborio, a mogao je.

Sjeća li se on recimo legendarnog kirurga vukovarske ratne bolnice dr. Juraja Njavru?

Kada se recimo taj i takav Glavašević pobunio protiv ratnog zločinca dr. Vojislava Stanimirovića, protiv “igranja” kola Pupovčevih pomozbog junaka, a kada protiv onih u Borovu Selu koji slave i poraze u Domovinskome ratu, i ne priznaju hrvatsku državu?

Nikada, pa ni tada.

Kaže: “Ostavite mog mrtvog oca već jednom na miru”. Svaka čast njegovu ocu, ali baš zahvaljujući njegovoj žrtvi taj i takav mali sin velikog oca navodno je dobio sve što se dobiti može, za razliku od mnogih drugih koji su također u srpskoj agresiji (koju on navodno naziva “građanskim ratom”) izgubili i do desetak i više članova svoje obitelji, i do danas nisu mogli biti ni portiri i čistači (neki i s fakultetskom diplomom) tamo gdje je on sve radio, ili gdje radi.

Sada se javno priklonio SDP-u i sada javno blati hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.

Za čiji račun i u čije ime?

Ako je i od malog sina velikog oca – previše je!

Autor: Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)