papa franjo transseksualac

Diego Neria Lejarraga (48), Španjolac koji je prije operativne promjene spola bio žena, a sada se smatra muškarcem, i koga je njegov mjesni župnik u Plasenciji (u Estremaduri) s oltara nazvao “Sotoninom kćeri”, u subotu se u Vatikanu privatno sastao s papom Franjom, javlja Jutarnji.

Poglavar Katoličke crkve time je opet dao snažan signal kako njegova politika koju sprovodi s čela Katoličke crkve ide u korak s mainstream pomodarstvom svjetskih političara koji se dodvoravaju svima i svakome te prihvaćaju, odobravaju i promoviraju razna, u najblažu ruku, čudna ponašanja.

Neria Lejarraga, vjernik i prakticirajući katolik, požalio se u pismu Papi, koji mu je telefonirao da ga ohrabri na praznik Gospina bezgrešnog začeća.

”Taj je poziv bio daleko više negoli sam očekivao”, rekao je španjolskim novinarima. Ipak, uslijedio je i drugi poziv kada je Papa pozvao Neriju da ga posjeti zajedno sa svojom družicom.”

”Nakon toga poziva nisam ni dalje mogao vjerovati da mi se to događa, jer sam znao da je moj slučaj neznatan. Ima toliko ljudi u svijetu koji pate a ne privlače Papinu pozornost”, komentirao je Neria novinarima.

Papa Franjo ih je primio u Domu sv. Marte u Vatikanu u subotu popodne i s njima razgovarao, hrabreći ih.