životni duh bez ruku noge

Kada su kineski policajci tijekom rutinske provjere u gradu Xiantaou zaustavili 45-godišnjeg Wo Guoa, nisu očekivali ono što je uslijedilo. Naime, kada su došli do vozača vidjeli su da on nema ruke i da automobilom upravlja s pomoću nogu, to jest stopala.

Policija je utvrdila da Wo nema vozačku dozvolu te su ga zbog sigurnosti isključili iz prometa i zabranili mu vožnju. Vozač je rekao kako je vozeći samo nogama prošao više od 160.000 kilometara i da pritom nije imao ni jednu nesreću, piše Daily Mail, a prenosi Večernji. Otkrio je i da se palcem i još jednim prstom na lijevoj nozi koristio za držanje volana, a da je desnu nogu imao na kočnici.

životni duh bez ruku noge

Wo je izgubio obje ruke kada je imao 7 godina dok je kosio travu kako bi nahranio konja. Tijekom košnje slučajno je kosom za travu dotaknuo žice pod naponom. Nakon što je ostao bez ruku, neke je stvari morao učiti iz početka pa je tako naučio oprati lice i zube, pisati i šivati pomoću stopala. Oženjen je i ima sina koji studira, a za život zarađuje prodajući voće. Unatoč svemu Wo kaže da vodi sretan život.

Sviđa ti se priča? – Klikni LIKE!

Ipak, da bi mogao učiniti sve što mora, Wo treba svoj automobil. “Vožnja automatika nije teška. Prijatelj me naučio voziti ga u tjedan dana, ali zbog invalidnosti ne mogu dobiti dozvolu pa vozim potajno” – ispričao je Wo. Glasnogovornik policije rekao je da Wo neće biti kažnjen i da će mu se automobil vratiti ako unajmi vozača. “Vrijedan je divljenja, no preopasno je da vozi. Nadam se da može odustati od samostalne vožnje i nabaviti vozača”, dodaju iz policije.

>>> Genijalac: Mladić pred cijelim razredom dokazao profesoru da Bog postoji!

životni duh bez ruku noge

Izvor: Daily Mail/Večernji