milorad pupovac sdss jovan rašković

Povodom cirkusa kojeg je ovih dana Milorad Pupovac izvodio u hrvatskoj javnosti nakon puštanja na slobodu Branimira Glavaša, udruga Urbana desnica se Pupovcu obratila otvorenim pismom te ga pitala zašto se donedavno na službenoj internet stranici SDSS-a veličao Jovan Rašković.

Podsjećamo, Jovan Rašković bio je jedan od vođa pobunjenih Srba u Hrvatskoj prije i za vrijeme Domovinskog rata, te osnivač Srpske demokratske stranke. Rašković je zastupao teorije da su Srbi stvoreni “da budu vladari”, Hrvati “vezani za kastraciju” a Muslimani “fiksirani na rektalnu fazu”. Također, slovi kao mentor Radovana Karadžića.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani g. Pupovac,

predstavnik ste srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj čiji su određeni pripadnici 90-tih godina provodili agresiju na RH, te pojedinaca koji su agresiju na Hrvatsku poticali i financirali.
Danas imate 3 predstavnika srpske nacionalne manjine izabrane iz stranke SDSS, povlaštena manjinska prava zajamčena ustavom i ustavnim zakonom.

Zadnjih dana gledali smo performanse sa selotejpom, slušali ponovno o ugroženosti vaših sunarodnjaka u Hrvatskoj i sl. Zanima nas dakle, zbog čega je 2013. godine na Vašim stranicama bila istaknuta slika Jovana Raškovića, vođe srpske pobune u Hrvatskoj? Uzmemo li u obzir kako ste parlamentarna stranka, što nam poručujete veličanjem osobe koja je zagovarala rušenje ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske, organizirala terorističke skupine u Hrvatskoj, naroužavala srpsku nacionalnu manjinu i podupirala agresiju na Republiku Hrvatsku, ne priznajući njene legitimne granice i njenu suverenost, te volju većine građana ove zemlje izraženu na referendumu o neovisnosti?” – stoji su otvorenom pismu Urbane desnice.

Napomena: Naime, poznato je kako postoji tzv. internet arhiva koja pamti izgled web stranice unazad nekoliko godina, bez obzira što je takav sadržaj danas uklonjen ili izbrisan. Izgled web stranice SDSS-a na datum:
23.07.2013. možete pronaći na sljedećem linku: