vrijeme danas djelomice sunčano

Promjena vremena koja nam stiže u subotu označit će konačan kraj ovogodišnjih vrućina. Sa sjevernim vjetrovima temperature zraka mjestimično će pasti i za 10-ak stupnjeva čime će postati primjerenije ovom dijelu godine. Od nedjelje bit će više oblaka i kiša, a mjestimično je moguća i grmljavina.

U petak će biti pretežno sunčano i vruće. U drugom dijelu dana u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimice je moguća mala i umjerena naoblaka. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 16 do 20, a na Jadranu od 23 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 30 do 35, a na Jadranu od 28 do 33°C.

U subotu će uglavnom biti pretežno sunčano i vruće. Od sredine dana u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će sve oblačnije, a krajem dana mjestimice je moguć i poneki pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati sjeverac, a na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 22 do 26°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 25 do 30, a na Jadranu od 27 do 32°C.

U nedjelju će biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove, a na Jadranu i u Slavoniji moguća je i grmljavina. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac. Na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji slab i umjeren sjeverozapadnjak. Sa sjevernim vjetrovima pritjecat će hladniji zrak pa će temperatura biti u osjetnom padu. Jutarnja će u unutrašnjosti biti od 14 do 19, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 19 do 24, a na Jadranu od 23 do 28°C.

Početkom sljedećeg tjedna vrijeme se neće značajnije mijenjati, pa će i dalje biti promjenjivo uz povremenu kišu.

Izvor: tportal