šamil

Damir Mamić iz Trogira poznatiji kako Komandir Šamil osuđen je na godinu dana zatvora, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Sada će hrvatski građani napokon moći mirno spavati i biti sigurni da se “ozbiljne” Šamilove prijetnje neće objestiniti.

Određena mu je i mjera obaveznog psiho-socijalnog tretmana, no po vlastitom priznanju ionako već koju godinu posjećuje psihijatra. Komandir Šamil osuđen je za ozbiljno kazneno djelo ‘javnog poticanja na terorizam’, piše Novi list.

Podsjetimo, optužnica ga tereti da je 11. siječnja 2013. na svojemu facebook profilu postavio video koji je snimio u svojem domu kako bi uznemirio građane Republike Hrvatske i zbog ‘ozbiljnog narušavanja njezinih ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura’.

Pozvao je članove grupe i sve koji je prate na napade na objekte specijalne policije, posebice u Zagrebu i bazi u Lučkom, zatim na policijske postaje, sve objekte i javne ustanove, pogotovo one na kojima je zastava Europske unije, na željezničke pruge i cestovne komunikacije, mostove na autocestama, napade na bankare i zlatare, pripadnike ‘šiptarske’ i druge mafije, krupne kapitaliste i sve građane sklone kapitalizmu, Bruxellesu, Europskoj uniji i NATO-savezu.

Mamiću se na teret stavlja i da je pozvao na oružane akcije u duhu partizanskih odreda i grupa, kao što su akcije iz ljeta 1941.

Snimku ‘komandira Šamila’ netko nepoznat objavio je 13. siječnja poslijepodne na You Tubeu, nakon čega su dijelove snimke prenijeli mnogi mediji. Dan nakon toga policija je uhitila Mamića.

Državna odvjetnica rekla je tijekom suđenja kako smatra da je optuženi trebao biti svjestan svojeg ponašanja, pogotovo ako se zna da je riječ o iznadprosječno inteligentnoj osobi.

Autor: Sloboda.hr/Novi list/tportal
Foto: Youtube