zoran-milanovic-afpgetty_0

Premijer Zoran Milanović na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade potvrdio je djelomičnu rekonstrukciju izvršnog državnog tijela. Umjesto Rajka Ostojića na mjesto ministra zdravstva dolazi donedavni ravnatelj HZZO-a Siniša Varga, dok Željka Jovanovića na mjestu ministra znanosti, obrazovanja i sporta nasljeđuje bivši dekan Fakulteta elektotehnike i računarstva Vedran Mornar.

‘Posao koji su radili Jovanović i Ostojić zaslužuje moje poštovanje i zahvalnost. Radi se o velikim resorima. Novca nikada dovoljno, rekao je premijer. Posao koji su radili Jovanović i Ostojić zaslužuje moje poštovanje i zahvalnost. Radi se o velikim, katkada i prokletim resorima. Novca nikada dovoljno. Nove ministre čeka veliki posao. Očekujem novi duh što ne znači da ono što je bilo ranije, nije valjalo’, rekao je premijer Milanović.

Na pitanje je li Ostojić smijenjen jer je bio na suprotnoj strani od njega u slučaju izbacivanja Slavka Linića iz SDP-a, Milanović je rekao ‘Nisam primijetio da je bio na suprotnoj strani’.

Govoreći o novom ministru Vedranu Mornaru, Milanović je napravio lapsus nazvavši ga ministrom znanosti, obrazovanja i tehnologije.

Tijekom dana špekuliralo se kako će premijer kao potpredsjednika Vlade za gospodarstvo imenovati trenutnog guvernera HNB-a Borisa Vujčića, inače svog dugogodišnjeg prijatelja. Milanović je te špekulacije demantirao.

‘Mi često razgovaramo, to je najkvalitetniji odnos premijera i guvernera do sad. To da on dolazi u Vladu se svako malo pojavljuje, no to sad nije tema’, rekao je Milanović na pitanje zbog čega guverner Boris Vujčić ne ide u Vladu.

Upitan je li jučerašnja izjava Branka Grčića kako bi ga odlazak iz Vlade rasteretio značila da se on oprašta od mjesta potpredsjednika Vlade za gospodarstvo, Milanović je cinično prokomentirao: ‘To radi gospodin Grčić – netko nekada je to nazvao ‘S fakulteta na posao’.

Izvor: Tportal