ivica olic

Na druženju s novinarima u hrvatskoj bazi u Praia do Forte danas je trebao sudjelovati Mario Mandžukić, no plan je promijenjen i pred sedmu silu izašli su Gordon Schildenfeld i Ivica Olić.

Schifo je potvrdio da se osjeća dobro i da će biti spreman za dvoboj s Brazilom 12. lipnja, a naglasio je i da se nacionalna vrsta pripremila za duži turnir, ne samo za tri utakmice u skupini.

Ivica Olić svjestan je tko je glavni favorit u Brazilu: “Od Brazila se očekuje pobjeda, ne samo protiv Hrvatske, već protiv svih, Brazil je uvijek favorit. Prepuštam im tu ulogu favorita, ali siguran sam da Hrvatska može iznenaditi.”

Klikni LIKE ako misliš da će Hrvatska proći skupinu!

Ivica se osvrnuo na snagu hrvatske reprezntacije: “Zanimljivo, mi u ovom trenutku imamo igrače koji igraju u najvećim klubovima Europe. Ja sam igrao na dva svjetska prvenstva, ali ne sjećam se da smo imali igrače koji su bili u tako jakim klubovima, i to u najboljim igračkim godinama, kao što su ovi sada.”

O opasnosti da se protiv Brazila previše potrošimo i padnemo za preostale dvije utakmice: “Nema većeg motiva od Brazila, bit će se teško kontrolirati. No ovaj put imamo dovoljno vremena do sljedeće utakmice, stignemo se odmoriti bez obzira na ishod dvoboja s Brazilom. Kako god završimo s domaćinom, slijede još dva dvoboja koja mogu donijeti prolaz u osminu finala.”

Izvor: HRT