ante gotovina branitelji savska

Neugodno je među braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj odjeknula vijest da je premijer Zoran Milanović, dok su oni prosvjedovali pred njegovim stanom, jedrio jadranskim uvalama s najpoznatijim hrvatskim generalom Antom Gotovinom.

Mediji neskloni prosvjednicima zlurado su prenosili tu vijest garniranu slikom sa stranica Vlade koju je za prošlogodišnjeg drugog izlova tune, u lipnju 2014., snimio ministar obrane Ante Kotromanović.

Na slici su premijer Zoran Milanović, ministar poljoprivrede Tvrtko Jakovina, general Ante Gotovina i nekoliko njegovih zaposlenika.

ante gotovina branitelji savska

Budući da se u medijima sugeriralo da je Gotovina, u sukobu vlasti i prosvjednika iz Savske, odabrao stranu, Maxportal je kontaktirao generala Gotovinu koji je trenutno u Zagrebu gdje je pribavljao dokumentaciju potrebnu za ribarenje:

“Taj posjet nema nikakve veze s prosvjedima u Zagrebu. Ljudi su se najavili, bili kod mene i to je sve. Ako me netko žele uvući u političke igre, neće uspjeti. Više puta sam rekao da sam ribar i da me zanima samo ribarenje”.

Na upit o prosvjedima u Savskoj general Gotovina kaže:

“Na proslavi 72. bojne vojne policije jasno sam rekao, a opet ću to ponoviti, podržavam branitelje. To su naši branitelji, Domovinski rat je temelj ove države i branitelji imaju pravo reći što žele. Ni jedna vlast im to ne može uskratiti”.

General Gotovina u petak je s prijateljima u masliniku obavljao pripremne proljetne radove kad ga je nazvao ministar Kotromanović i najavio posjet. U posjetu generalu Gotovini, osim premijera Milanovića, bili su ministar obrane Kotromanović i ministrov kum general Boro Zdilar.

Analitičari političke svakodnevnice u Hrvatskoj vjeruju da je posjet smišljen u režiji američkih PR savjetnika Zorana Milanovića kako bi se pokazalo da je čak i Gotovina protiv branitelja u Savskoj.

Pitanje je je li Gotovina svjestan da su ga njegovi prijatelji, Kotromanović i Zdilar, pokušali zloupotrijebiti upravo na području politike koju on toliko izbjegava. I koliko su mu uopće prijatelji ako ga pokušavaju odvojiti od njegovog prirodnog okruženja – hrvatskih branitelja.