olujić bujica milanović

U emisiji Bujica urednika i voditelja Velimira Bujanca tema je bila prisluškivanje sudaca, gost emisije bio je poznati zagrebački odvjetnik Željko Olujić.

“Poražavajuća je pomisao, a posebno da postoji sumnja da je došlo do prisluškivanja suda. Ono što je ne samo začuđujuće, a i opasno po cilju demokracije da tu zloporabu državne vlasti i represivnih vlasti koristi političar, tj bahata osoba koja ne preza da dođe do svoga cilja”, komentirao je Olujić osvrnuvši se na sumnje da je premijer Milanović naredio prisluškivanje sudaca.

“Sviđalo se to nekom ili ne, presude se mogu povuć kritici, ne na način da se atakira na osobe koje su dio visokog suda. Imate činjenicu da se prisluškivaju suci”, rekao je Olujić i dodao “Ovdje se radi o zloporabi represivnog aparata, prvo policije a onda i državnog odvjetništva koji su zaduženi za provod kaznenih djela”, istaknuo je.

“Ako dođe do toga, to se radi u tajnosti, mora biti u potpunosti sve zakonske pretpostavke da bi to bilo zadovoljeno. Očito se radi o kriminalističkoj obradi, takvo ponašanje represivnog aparata direktno ugrožava nezavisnost sudaca. Ako dodamo i činjenicu da to služi u političke svrhe, političkim protivnicima onda je to vrlo opasno za svakoga. Treba to istražiti do kraja, da li se postupalo zakonski zadovoljeno”, naglasio je zagrebački odvjetnik.

“U svemu je sudjelovao bivši predsjednik države o kojem sam dovoljno govorio dok je bio na vlasti. Zamislite što znači zabraniti političku stranku! Više ne znamo do kuda seže Milanovićeva bezobrazluk i izdaje koje čine u izbjegličkoj krizi”, rekao je.

“Vodeći SDP-ovci, Peđa Grbin, Ostojić, Jovanović, Milanović, Stazić, otvoreno su govorili da je HDZ zločinačka organizacija, a sada kada je sud drugačije presudio, nema ih nigdje”, naglasio je Olujić osvrćući se na Sanaderov i HDZ-ov slučaj.

“Što se tiče činjenice, moramo podsjetiti prije svega. Predsjednik Vlade se zalaže da se institucija predsjednika ukine, on to smatra suvišnim jer se predsjednica ne uklapa u njegov svjetonazor. Nema sabora dok ga predsjednica države ne sazove. On uživa povjerenje, a nije potrebna apsolutna većina nego je potrebno da predsjednica sazove sabor. I tog se boji Milanović. Ako mandat ne sastavi vladu, predsjednik države mu može produžiti rok na trideset dana, tada predsjednica imenuje privremenu vladu i raspisuje izbore”, rekao je Olujić.

“Što drugo možete očekivati od gospodina Milanovića da je vođa oporbe preko osudio gospodina koji ima preko 50 godina i ne zna engleski, čemu taj čovjek pridaje značaj. Ljude preko 50 godina treba strpati u koncetracijski logor, prema Milanoviću”, komentirao je premijerove kritike predsjedniku HDZ-a.

“Obraz mu je kao đon, lice mu je otvrdnulo na sve pojave i svo zlo koje širi oko sebe. Reagirati na takav beskrupulozan način nije ni cinizam ni pokvarenost, to predstavlja degutantnost, odriče se ljudskosti. Strašno je da on kaže da šator pun branitelja smrdi”, dotaknuo se današnje pressice SDP-a.

“Udbaškim se metodama želi dekriditirati ljude koji su izgubili svoje zdravlje i svoje živote”, okarakterizirao je Milanovićeve riječi o braniteljima.

“Kad ste spomenuli mlade ljude u Splitu, ne samo da su ih uhitili, nego su ih plašili da bi priznali svoju krivnju, da bi se tadašnji predsjednik ogradio od svega toga, a uhitili su ih dok si rekao keks. To je policijski zadatak, da detektira osobu koja je učinila kazneno djelo a onda i da ga proslijedi državnom odvjetništvu”, komentirao je Olujić predizborno vrijeme prošle godine i usporedio s iscrtavanjem kukastog križa na Poljudu.

“Uhićen je u vrijeme kada je izjavio da će se kandidirati za predsjednika republike, ne kažem da ga je Josipović dao uhititi, cijeli slučaj se vodi prema onoj ‘tresla se brda rodio se miš'”, komentirao je Bandićevo uhićenje.

Zagrebački odvjetnik se osvrnuo i na Sanaderov slučaj. “Što se tog predmeta tiče, on je slobodan čovjek, nema presude kojom bi ga se moglo proglasiti krivim”.

“Ne bira sredstva da bi se zadržao na vlastii, zato će građani osmog studenog pokazati kome vjeruju i dati svoj glas”, okarakterizirao je Milanovića u predizbornoj kampanji.

“Izbjeglička kriza eskalira, pred 50-ak dana kad se postavilo pitanje Ostojiću idu li iseljenici prema Hrvatskoj on je rekao ne idu. Sutradan ih je ušlo 5 tisuća. Predsjednica je upozorila da nam slijedi 40 tisuća ljudi koji će nahrliti u Hrvatsku, Ostojić je rekao da ona širi paniku. Posebno su bili pokvareni Milanović i Ostojić kada su predsjednicu krivili da želi ubijati ženu i djecu jer je rekla da želi vojsku na granice”, rekao je Olujić na što je Bujanec konstatirao da je to činila ona vojska u kojoj su bili njihovi djedovi, a Olujić je samo potvrdio tu izjavu.

“Ne da su propustili proboj, nego i švercaju ljude. To je kazneno djelo”, zaključio je Olujić Milanovićeve i Ostojićeve radnje u izbjegličkoj krizi.