posjet savskoj

Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon pobjedničkog govora u Održanog u Hypo centru posjetila je branitelje, stopostotne invalide Domovinskog rata, koji gotovo tri mjeseca prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja. U šatoru, u Savskoj, zajedno su proslavili pobjedu.

Na poziv predsjednice okupljanje je počelo minutom šutnje za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje te himnom.

“Nitko više neće omalovažavati naš obrambeni Domovinski rat, i nazivati ga nekakvim građanskim ratom”, rekla je Kitarović okupljenim braniteljima, prenosi HRT. “Hrvatska je samostalna i neovisna država, a ne regija ili region kamo su je neki htjeli svrstati. Ovo je moj prvi radni posjet, idemo se proveseliti večeras, a onda idemo raditi odmah za bolju Hrvatsku zajedno! Predugo ste se žrtvovali, razumijem vas, znam što želite i što tražite, prije svega poštovanje i Domovinski rat kao temelje Hrvatske”.

Razgovarala je i s predsjednikom udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Đurom Glogoškim pored kojeg je sjela i saslušala ga. On joj je kazao da će branitelji nastaviti i dalje u traženju svojih prava i zahtjeva dok se ne ispune te joj čestitao na pobjedi na predsjedničkim izborima, prenosi Narod.hr.

Inače, branitelji su odmah po objavi rezultata izlaznih anketa ispred braniteljskog šatora u znak podrške pucali vatromet ne skrivajući oduševljenje što je Grabar Kitarović pobijedila Ivu Josipovića.

Foto: Braniteljski-portal.hr