sukob imigranata norveška

Dvogodišnja djevojčica ubijena je u Oslu (Norveška) nakon što se našla usred sukoba noževima između desetorice ljudi u njenom domu. Otac djevojčice, naravno imigrant iz Afganistana, optužen je za ubojstvo. Negirao je krivnju na policijskom ispitivanju.

Policija je pozvana u obiteljski stan u zgradi u Ellingsrudu, izvan Osla, u petak navečer nakon što su susjedi prijavili viku i vrištanje.

“Čuo sam jaku buku i urlanje te sam izašao van na trijem”, rekao je jedan od susjeda. “Tada sam vidio da je pod prekriven krvlju, Na travnjaku sam ugledao ženu kako drži ozlijeđenu djevojčicu u svom naručju.”

Majka i baka djevojčice, obje iračkog porijekla, hospitalizirane su zbog ozlijeda. Stric djevojčice također je na liječenju od ubodnih rana. Još jedan rođak je u umjetnoj komi zbog teških ozlijeda.

Otac djevojčice u Norveškoj živi ilegalno iako je dobio odluku o deportaciji te je zemlju trebao napustiti još u veljači 2013.

“Ne možemo ništa više reći o ovom slučaju, ali znamo da je trebao napustiti Norvešku u veljači 2013.”, rekao je Kari Jane, voditelj policije u Oslu.

Norveška je država koja se nalazi u samom vrhu Europe po kriminialu imiranata. No, unatoč tome, norveška vlada i dalje promovira ekstremnu pro-imigrantsku politiku i daje imigrantima apsolutnu slobodu. Pitanje je koliko se još ovakvih tragičnih slučajeva mora dogoditi da se nešto promjeni.

Autor: Sloboda.hr/Thelocal