njemačka minimalac mirovina imigranti

Vodeći europski ekonomski ”stručnjaci” predlažu njemačkoj vladi ukidanje minimalne plaće i podizanje granice za odlazak u mirovinu na sedamdeset godina, kako bi se država mogla nositi sa ogromnim priljevom imigranata. Samo sa uvođenjem tih mjera biti će moguće pokriti enormne troškove njihovog uzdržavanja, tako kažu.

Njemačka će potrošiti 6 milijardi eura za brigu oko 800.000 imigranata koji trebaju stići u državu do kraja godine. Prošle godine u Njemačku je ušlo 400.000 ljudi, stoga je ta zemlja teško pogođena kako financijski, tako i socijalno zbog neočekivanih troškova.

Kako bi se spriječilo nagomilavanje troškova i zaduživanja te prijenos istih na buduće generacije, IFO institu iz Munchena pozvao je vladu da podigne prag za ulaz u mirovinu sa 63 na 70 godina, dodajući kako ”zbog starenja populacije ćemo ionako vjerovatno duže raditi”.

Hans-Werner Sinn, rukovoditelj intituta nadodao je kako bi podizanje granice za umirovljenje biti nužno kako bi se prehranile sve te silne brojke ljudi koji namjeravaju doći. Također je nadodao kako će stariji Nijemci dobro doći u edukaciji pridošlica te prilagodbi istih njemačkom životu.

Po njegovim riječima, silni priljev imigranata trebao bi biti ”katalizator za provedbu socijalnih reformi”, počevši sa napuštanjem institucije minimalne plaće. Ukidanjem minimalne plaćem Sinn smatra kako će poslodavci biti u mogućnosti zapošljavati novopridošle nestručne radnike, osiguravajući tako njihovu integraciju u društvo kako ne bi postali samo teret na socijalnoj pomoći. ”Većina poslovnih modela za nekvalificirane i nestručne radnike biti će profitabilna jedino ako se spuste minimalne satnice”, dodao je.

Sinn je isto tako upozorio da je Njemačka prouzročila domino efekt, jer “nakon što svaki imigrant stigne u Njemačku, odmah javi svojima u domovini, koji nakon toga kreću na isti put, čim više ih primite tim više će ih doći, u neku ruku se prihvatni kampovi u Siriji sele u Njemačku. Svijet bez granica, gdje svatko uzima ono što mu se prohtje ne može funkcionirati, to je poput Divljeg zapada, i nosi sa sobom sve ono što ga karakterizira”.

Izvor: Sloboda.hr/Breitbart/Pandora