njemačka imigranti

Imigranti i lokalni mještani međusobno su se potukli u jednom bavarskom restoranu, u nedjelju, pri čemu je jedan 50-godišnji Nijemac zadobio teže ozlijede glave.

Sukob je započeo prepirkom između manje skupine imigranata i lokalnih mještana koji su jeli u jednom restoranu u gradu Velden, a eskalirao je u ranim jutarnjim satima u nedjelju.

Nakon prepirke, čini se kako se situacija smirila, budući da su se imigranti pokupili. Međutim, nakon kratkog vremena vratili su se s većim brojem drugih imigranata.

Oko 15 imigranata iz obližnjeg prihvatnog centra pridružilo se prvotno manjoj skupini, a svjedoci navode kako je u tučnjavi koja je ubrzo započela letjelo sve, od stolaca, boca, pepeljara, a bilo je i šaketanja. Jedan od svjedoka navodi da je trg ispred restorana podsjećao na bojno polje, budući da je krvi bilo posvuda.

Ozlijeđeno je šestero osoba, a jedan 50-godišnji Nijemac zadobio je teže povrede glave.

Policija je uhitila 25-godišnjeg sirijskog imigranta kojeg je, ništa čudno, kasnije pustila. Prema riječima policije koje uobičajeno možemo uvijek čuti – istraga se nastavlja.

U međuvremenu, u gradu Hattersheim, oko 30 imigranata iz lokalnog prihvatnog centra, sudjelovalo je u međusobnoj tučnjavi u kojoj je ozlijeđeno četvero osoba. Prema pisanju medija, policija je uhitila dvojicu imigranata starih 17 i 23 godine, dok su četvorica imigranata premještena u drugi objekt radi svoje sigurnosti.

Izvor: Pandora/Süddeutsche Zeitung/Op-online.de