njemačka, antifašisti, antifa, ljevičari, ljevičarski ekstremizam

Da je ljevičarski ekstremizam u usponu te da postaje sve učestaliji i sve brutalniji svjedoče nam gotovo svakodnevni članci na portalima i snimke brutalnog nasilja antifašista.

Međutim, to je sada potvrdio i izvještaj Specijalnog odjela njemačke policije (SOKO) prema kojem je utvrđeno da su antifašisti počinili preko 2000 kaznenih djela u prvoj polovici ove godine, a posebice tijekom održavanja ljevičarskog prosvjeda u Hamburgu koji se pretvorio u masovni divljački vandalizam, pljačku i nasilje.

Policija u Hamburgu oformila je posebnu komisiju za istraživanje ljevičarskih ekstremista te kaznena djela koja su počinili od 1. siječnja do 31. srpnja. Komisija, koju čini 170 službenika, otkrila je da su ekstremisti odgovorni za preko 2000 kaznenih djela tijekom tog perioda, prenosi Die Welt.

>>> SOCIJALIZAM NA DJELU: Horde antifašista počele s masovnim pljačkama po Hamburgu (VIDEO)

Najvećih broj kaznenih djela povezan je s oštećenjima imovine, pri čemu je pod istragom 575 slučajeva. Za njima slijedi 330 slučajeva fizičkih napada i nanošenja ozljeda, 303 slučaja remećenja javnog mira, 123 slučaja podmetanja požara i 45 slučajeva opiranja policijskim službenicima.

Izvor: Sloboda.hr/Tribun.hr