njemačka imigranti krađa

Libijski 22-godišnji imigrant osumnjičen je za provaljivanje u 26 automobila tijekom jedne noći u Berlinu. Policija vjeruje kako je imigrant u srijedu provalio u automobile koji su se nalazili parkirani u koloni duž ulice Storkower, dok je bio u potrazi za ičim vrijednim.

Policija je zaprimila poziv nakon što je prolaznik primijetio razbijena stakla na nekoliko auta, a uhvatili su ga dok je provaljivao u jedan VW Golf u 3:35 ujutro.

Policija je pronašla više ukradenih predmeta u blizini, ali detalje nije iznijela u javnost.

Međutim, policija je otkrila i kako je imigrant provalio u 26 automobila.

Sama policija velika je meta kritika u Njemačkoj, kao i pravni sustav koji je tragično traljav po pitanju odnosa prema zločincima koji lažiraju svoje porijeklo, starosnu dob te se skrivaju iza statusa „tražitelja azila“ po kojem vrlo lako izbjegavaju bilo kakve sudske progone.

Policija procjenjuje kako samo u Berlinu djeluje oko 150 takozvanih „klau-kinder“ imigranata („klau“ znači krađa).

Suci često izbjegavaju izdavanje uhidbenih naloga za prekršaje poput krađa, a mnogi od tih mladih imigranata nemaju niti nikakve dokumente, pa je često pravno i birokratski „teško“ identificirati ih. Pored toga, njemački zakon također priječi deportaciju osoba koje nisu dobile najmanje tri godine zatvorske kazne ili više.

Istovremeno, ovi mladi imigranti i dalje uredno kradu, a samu policiju i pravni sustav ismijavaju objavljujući na društvenim mrežama fotografije u kojima poziraju s ukradenom robom.

Izvor: Der Tagesspiegel/Pandora