grmoja baukFoto: N1

Politički udarci u sklopu krize vlasti nastavljaju se neumanjenim intenzitetom. Nakon što je sinoć lider HNS-a Ivan Vrdoljak kazao kako je čuo da “neki ljudi iz MOST-a razgovaraju s HSS-om i SDP-om”, stigla je i reakcija iz MOST-a.

Naime, Nikola Grmoja za Index je kazao kako je sada jasno da između Plenkovića i HNS-a postoji dogovor.

“Očito je na snazi to da se Plenković dogovorio s HNS-om, koji će ga vjerojatno nakon lokalnih izbora podržati. Nije nam bilo jasno zašto HDZ ne uklanja HNS-ove kadrove iz državnih firmi, ali očito je to to.”

“To se neće objaviti prije lokalnih izbora, ali ne vidim drugog razloga zašto bi HNS podržao rušenje Petrova u Saboru.”

“Bitno im je maknuti Petrova”

“Svima bi štetilo da pokažu karte prije izbora, ali očito im je bilo bitno maknuti Petrova. Nakon izbora se otvara široka cesta raznim mogućnostima. Marić je vjerojatno gotov, njega se ne više može sačuvati, ali to će napraviti tek nakon izbora – i staviti ga na drugu, utješnu funkciju”, rekao je Grmoja u razgovoru za Index.

Podsjetimo, HDZ-ov Gordan Jandroković jučer je rekao kako je HDZ već skupio 79 potpisa za smjenu Bože Petrova s mjesta predsjednika Sabora te naglasio da je njegovoj stranci sada najbitnije dokazati da šef MOST-a više ne uživa potporu većine na mjestu predsjednika Sabora.

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr