niko kovač hrvatska cipar

Po dolasku u Istru, a uoči prijateljskog ogleda s Ciprom u četvrtak, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač održao je još jednu konferenciju za medije.

Hrvatska nacionalna selekcija odlično je primljena u Istri, a Pula iščekuje prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Cipra, koju je najavio šef stručnog stožera Niko Kovač.

“Dat ćemo priliku onima koji su tek došli u reprezentaciju – ne svima, jer imamo mogućnost za samo šest zamjena. Neka osjete kako je nositi dres Hrvatske, to je nešto posebno i nije baš jednostavno. Ujedno ćemo pokušavati uigravati ponešto za Maltu, ono što radimo od studenoga prošle godine i što smo nastavili tijekom zadnja dva do tri dana”, rekao je.

Koliko će se hrvatska igra razlikovati od one prikazane na Svjetskom prvenstvu u Brazilu?

“Rekli smo da ćemo nešto promijeniti, u nekim smo segmentima napredovali, ali moramo raditi svaki dan kako bismo došli do automatizacije. Nadam se da ćemo se nametnuti te diktirati tempo i događanja na terenu. Probat ćemo stvoriti što više prilika, kako bi povećali vjerojatnost da ćemo postići pogodak. Želim vidjeti kako ćemo se ponašati protiv suparnika koji će se više braniti”, odgovorio je Niko Kovač.

Kao i uvijek, nešto će se pitati i protivnika, a Cipar se ne smije smatrati lakim zalogajem.

“Cipar je sigurno jači od Malte, imaju klub u Ligi prvaka te neke igrače u Europskoj ligi. Otežat će nam utakmicu, ali nadam se da će moji igrači pokazati pravo lice. Očekujem pobjedu te lijep i atraktivan nogomet. Našu pojedinačnu klasu moramo ujediniti u cjelinu, u momčad”, prokomentirao je izbornik.

>>> Pogledajte kako je Dinamo preokretom u sudačkoj nadoknadi šokirao Poljud! (VIDEO)

Zadnji će trening Hrvatske zbog manjih zdravstvenih problema propustiti Nikica Jelavić, a moguće je da udarna postava protiv Cipra bude i udarna postava za Maltu u utorak u Zagrebu, ukoliko sve bude funkcioniralo prema Kovačevim željama. Sve ovisi i o zdravlju, naglasio je izbornik i još jednom ponovio da skupinu ne treba shvatiti olako:

“Poštujem svakog protivnika, ali trebamo ih pobijediti na terenu, a ne kroz priče. Bit će teško i protiv jedne Bugarske, primjerice. Na papiru može svašta pisati, mi i Italija jesmo broj jedan i broj dva, ali istina uvijek leži na terenu”.

Video: Konferencija za medije izbornika Nike Kovača