kolinda grabar kitarović oluja proslava uluje mimohodFoto: fah

O izvješću za Agrokor oglasila se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Izrazila je zabrinutost, jer je stanje tvrtke daleko lošije nego se pretpostavljalo.

Priopćenje iz Ureda predsjednice donosimo u cijelosti:

“Pomno prateći sve događaje vezane uz rješavanje problema Agrokora d.d. i grupe Agrokor, izražavam zabrinutost povodom objave revidiranog financijskog izvješća Agrokora d.d. i grupe Agrokor, kojeg je provela revizorska kuća Price Waterhouse Coopers, a predstavio izvanredni povjerenik gospodin Ante Ramljak. Objavljena revizija bilanci koncerna Agrokor pokazala je da je stanje tvrtke daleko lošije nego se pretpostavljalo. Izvješće pokazuje da je uprava Agrokora prikrivala pravu sliku stanja.

O kaznenoj odgovornosti odlučivat će nadležne institucije koje pozivam da ulože maksimalan napor kako bi se osnažilo povjerenje u hrvatsko pravosuđe. U ovom trenutku presudno je zadržati proizvodnju u Hrvatskoj, sačuvati vrijednost Agrokorovih tvrtki, među kojima su perjanice hrvatske prehrambene industrije. Samo kvalitetnim upravljanjem možemo spasiti tisuće radnih mjesta i egzistenciju njihovih obitelji.

Od Vlade Republike Hrvatske očekujem da zaštiti hrvatske gospodarske interese, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, pri čemu ni kuna Agrokorovih dugova ne smije pasti na leđa poreznih obveznika. Ovu krizu moramo iskoristiti kako bismo napokon završili proces tranzicije te Hrvatsku izdigli s dna ljestvica pozitivnih gospodarskih pokazatelja Europske unije. Moramo iskoristiti naše potencijale, povećati međunarodnu konkurentnost i svim našim državljanima osigurati bolji životni standard”, stoji u priopćenju.

Izvor: Sloboda.hr