petrina vlada

Milanovićeva tehnička Vlada na danas održanoj sjednici dala je općini Primošten, na čijem čelu je Stipe Petrina, i Gradu Zagrebu suglasnost za zaduženje u ukupnom iznosu od 200 milijuna kuna, što se odmah u javnosti okarakteriziralo kao neviđena kupovina potpisa za sastavljanje nove hrvatske vlade.

U slučaju Primoštena radi se o kreditu od 10 milijuna kuna, kod OTP banke, s valutnom klauzulom vezanom za srednji tečaj HNB-a, rokom otplate od 10 godina, uz promjenjivu kamatnu stopu u visini tromjesečnog EURIBOR-a plus marža od 2,241 posto.

Sredstva će se koristiti za nastavak izgradnje dva kraka – Trg don Ive Šarića i Ulica bana Josipa Jelačića, za izgradnju spomenika Gospe od Loreta i gradnju doma za stare i nemoćne. Odluka od zaduženju donesena je na Općinskom vijeću 20. studenog ove godine.

Grad Zagreb zadužuje se kod Erste banke za 190 milijuna kuna s rokom otplate kredita od pet godina, što uključuje poček od godinu dana i otplatu u osam jednakih polugodišnjih rata, uz kamatnu stopu u visini šestomjesečnog EURIBOR-a uvećanog za kamatnu maržu od 2,7 posto i uz jednokratnu naknadu za obradu kredita u visini od 190 tisuća kuna.

O zaduženju Grada Zagreba odlučeno je na Gradskoj skupštini 10. rujna.

Izvor: Sloboda.hr/Hina