Andrija Drašković

Andrija Drašković, kontroverzni srbijanski biznismen, “nestao je” u srijedu, dan uoči no što je trebao biti izručen Belgiji koja je za njim raspisala međunarodnu tjeralicu zbog ubojstva Envera Hadrija 1990. u Bruxellesu.

U srijedu ga je, naime, pokušala kontaktirati splitska policija kako bi napravili transfer do Zagreba jer je danas trebao poletjeti za Bruxelles u 15.30 sati.

“Nije pronađen na adresi na kojoj je morao boraviti, u apartmanu u Bračkoj ulici na broju 13. Danas je trebao biti izručen, ali kako se nije javio na telefon i kako ga nema na adresi, smatra se da je u bijegu i oduzeli smo mu jamčevinu u iznosu od 100.000 eura”, kazao je za N1 glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac.

Jamčevina u iznosu od 100.000 eura Drašković je uplatio kako ne bi izručenje čekao u ekstradicijksom pritvoru na Bilicama.

Drašković je nedavno pušten sa izdržavanja zatvorske kazne zbog ubojstva Zorana Plećića u beogradskom restoranu Knez 2000. godine. 2007. godine bio je uhićen u Frankfurtu zbog istrage oko šverca i droge u Italiji, ali je brzo pušten na slobodu.

Izvor: N1/Direktno.hr