englezi

Pomalo nevjerojatno zvuči da se u Engleskoj pojedinci ne mogu pomiriti s ispadanjem svoje reprezentacije do te mjere da je pojam ‘diskvalifikacija Hrvatske sa Svjetskog prvenstva’ u Googleu izuzetno tražena pretraga posljednjih dana.

To je otišlo toliko daleko da je dnevnik Mirror morao objaviti članak u kojem objašnjava Englezima da je pobjeda Hrvata čista i da nemaju argumente tražiti eventualno ponavljanje utakmice ili izbacivanje naših sa SP-a.

Prvi argument ovih loših gubitnika je taj da je Ante Rebić dobio dva žuta kartona, a nije isključen, što čini utakmicu neregularnom. No, Cakir je zapravo prvi dao Mandžukiću zbog prigovora, a grafika u izravnom prijenosu bila je pogrešna i definitivno se nije ponovio slučaj iz 2006. godine, kada je Josip Šimunić ostao na terenu iako mu je Graham Poll protiv Australije već pokazao drugi žuti karton.

Drugi argument je slučaj Domagoja Vide kojeg su u svojoj histeriji Englezi već vidjeli suspendiranog za ovaj susret i ne mogu se pomiriti da ga je Fifa samo opomenula, a zatim je Harryja Kanea ‘spremio u džep’.

Jamranje ide i u smjeru Cuneyta Cakira kojeg bi zbog puštanja čvrste igre Englezi najradije vidjeli kažnjenog, ako već Hrvatska mora igrati u finalu. Posebno ih boli ‘visoka noga’ Perišića kod izjednačujućeg gola, ali to se ne sudi u sličnim situacijama.

U svakom slučaju, prilično je ružno za vidjeti da se neki od vodećih medija na Otoku uopće bavi ovom tematikom…

Izvor: Sloboda.hr/tportal.hr