niko kovac slika 222

Čestitam igračima, presretan sam, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač nakon pobjede nad Kamerunom 4:0 u drugome kolu skupine A Svjetskoga prvenstva u Brazilu.

“Nismo ušli sto posto u utakmicu, no gol u 11. minuti otvorio je susret. Imamo dosta potencijala. Nećemo previše slaviti, moramo se odmoriti i dobro se generirati. Sada nam slijedi ‘finale’ protiv Meksika”
, rekao je Kovač.

Klikni LIKE za naše vatrene!

Taktički, lošije smo otvorili utakmicu na lijevoj strani, što je odražavalo cijelu situaciju u momčadi, nismo dovoljno pomagali Pranjiću. Međutim, kao što sam rekao i prije susreta, tko zabije prvi gol, u velikoj je prednosti. Sve što smo pripremali prije utakmice, to se i dogodilo. Tražili smo posjed, stvorili smo i iskoristili šanse. Pokazali smo pravo lice poslije jednog nesretnog poraza. Odlična igra protiv Brazila, koju smo također taktički odlično pripremili, dala nam je snagu i vjeru te se nadam da ćemo za pet dana opet to potvrditi, dodao je.

>>> Kovač ne smije ponoviti ove dvije pogrešne odluke!

Najavio je i ogled s Meksikom: Kamerun možda nije bio na visokoj razini, ali uvijek je za to zaslužan i protivnik. Ne želim omalovažavati ovu odličnu partiju, ova reprezentacija ima znanje i moć za suprotstaviti se najboljima. Sada nas to čeka i protiv Meksika, to je za nas veliko finale. O njima ćemo još pričati, ali svi su vidjeli da je to vrlo, vrlo dobra, agresivna i okomita momčad koja je mogla ugroziti čak i Brazil. Želimo ući svježi i odmoreni u taj dvoboj.

Mario Mandžukić postao je prvi Hrvat koji je u jednoj utakmici na SP-ima zabio dva gola.

Najvažnije mi je bilo da igram što bolje i pomognem ekipi, a nagrada su pogoci, rekao je Mandžukić i dodao: Sve što smo radili na treningu pokazalo se ispravno. Na poluvremenu je izbornik rekao da idemo po drugi gol to smo i napravili. Uvjeti stvarno nisu bili normalni, no ovo je tek mali korak.

>>> Prosvjedovali ispred FIFA-ine zgrade u Zürichu!

Izvor: HRT