most petrov petrina

Nacionalno vijeće Mosta ponovno se sastalo oko 9 sati u nedjelju. Nakon jučerašnjeg cjelodnevnog zasjedanja, Most nije iznio zaključke niti je bilo govora o daljnjim potezima, javlja HRT.

Iz Mosta su poručili da će odluke donijeti tek idućeg tjedna, nakon što im dvije vodeće koalicije daju svoja pisana očitovanja o reformama koje predlažu.

Uoči sastanka nisu davali važnije izjave, a pitanja je zaista puno. I dalje se ne zna službeno na koliko zastupnika Most može računati – iako se spominje 15 – bez troje zastupnika koji su u stranci Hrid i Stipe Petrine.

Stipe Petrina objavio je danas na svom Facebook profilu sljedeću izjavu, koju u cijelosti, kako je objavljena, prenosimo:

“Dao sam u skladu sa svojim obečanjem od jučer na sastanku izabranih saborskih zastupnika MOSTA i NV MOSTA , izjavu za INDEX o SRAMOTNOM PONAŠANU predsjednice RH na konzultacijama za sastav nove Vlade RH sa delegacijom MOSTa u kojoj su osim mene bila još dva člana i predsjednika MOSTa Božo Petrov.
Sramni postupak predsjednice RH je u tome što je nako 15ak minuta zatražila od nas trojice da napustimo sastanak jer ona ” ŽELI U ČETIRI OKA POPRIČATI SA GOS.BOŽOM ”
Još sramotnije je što su me njeni savjetnici uvjeravali da je takvo ponašanje UOBIČAJNO !!!
Od predsjednice RH tražim u prvom redu da se JAVNO OČITUJE O ČEMU JE U ČETIRI OKA RAZGOVARALA SA BOŽOM PETROVIM O SASTAVU NOVE VLADA A OSTALI DIO DELEGACIJE MOSTA TO NIJE SMIO ČUTI !
JE LI PREDSJEDNICA RH BOŽI PETROVU DALA SMJERNICE ZA DALJNE POSTUPANJE U VEZi SASTAVLJANJA NOVE VLADE RH!
Ostaje još niz otvorenih pitanja o ovom nezabilježenom incidentu u hrvatskoj političkoj praksi a što baca veliku sjenu na neutralnu ulogu predsjednice RH u procesu konzultacija oko sastavljanja nove Vlade RH.”

Stipe Petrina smatra “incidentom” činjenicu da je predsjednica Republike Hratske odlučila porazgovarati na samo sa predsjednikom stranke Most koja je na parlamentarnim izborima dobila 19 saborskih mandata.

Izvor: Sloboda.hr/HRT/Narod.hr