michael schumacher

Šest i pol mjeseci nakon teške nesreće udarcam glavom u kamen na skijanju, legenda auto-moto sporta Michael Schumacher, probudio se iz kome.

Kako piše njemački Der Spiegel, Schumacher je već napustio bolnicu, a potvrdila je to i njegova menadžerica Sabine Kehm.

‘Michael je napustio bolnicu u Grenobleu. Više nije u komi’, rekla je Kehm te uputila i zahvalu u ime Schumacherove obitelji.

‘Obitelj zahvaljuje svim liječnicima, medicinskim sestrama i terapeutima Grenobleu. Također, molimo za razumijevanje i poštovanje privatnosti jer Michael ide na daljnju rehabilitaciju’, poručila je glasnogovornica Schumacherovih.

Klikni LIKE ako smatraš da je Schumacher najbolji vozač FORMULE 1 ikada!

Prema posljednjim informacijama Schumacher već jedno vrijeme komunicira sa svojom suprugom Corinnom i djecom, te se nalazi u dovoljno stabilnom stanju da mu više nije potrebna pomoć specijalista u Grenobleu.

Podsjetimo, Schumacher je bio u stanju umjetne kome od 29. prosinca prošle godine, kada je doživio nesreću na skijanju u Meribelu. Nijemac je pri padu snažno udario glavom u kamen, što je prouzrokovalo oticanje i krvarenje na mozgu. Zbog takvog stanja, liječnici su predvidjeli da je bolje držati ga u umjetnoj komi.

No, kako se stanje nije popravljalo, krenule su razne špekulacije, od toga ga se više nikad neće probuditi iz kome i da će ostati u vegetativnom stanju. U jednom trenutku neki su mediji čak napisali i da je Schumacher preminuo.

>>> Odlična vijest: Michael Schumacher otvorio oči!

Ipak, sada stižu ove prekrasne vijesti – o stanju sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1. Naravno, ostaje pitanje koliko će Schumacheru trebati da se posve oporavi. I hoće li se uspjeti posve vratiti u normalan život, ali svakako je najvažnije da je veliki Nijemac opet – na pobjedničkom putu.

Izvor: Tportal