vrijeme

Uskršnji ponedjeljak i nije započeo nešto bajno što se vremena tiče. Kišne kapi mjestimice su rominjale već rano ujutro, a suncu se nije naziralo ni traga. I ostatak dana bit će isti kao i jutro: ponegdje sa kišom, a mogući su i lokalni pljuskovi s grmljavinom. Oborine su izglednije na Jadranu, osobito sjevernom, te u predjelima uz Jadran, a rjeđe se očekuju u sjevernim krajevima.

Zagreb se jutros probudio na niskih 5°C, a maksimalna dnevna će temperatura u metropoli doseći 14°C. Takva temperatura očekuje se i diljem Hrvatske: uglavnom od 11 do 16, a u gorju i malo niža.

Untitled-7_1049289S0

Ipak, već od sutra nas očekuje razvedravanje i toplije vrijeme s prosječnim temperaturama od 20 stupnjeva. Što se tjedan bliži kraju bit će sve toplije.

Tako će u četvrtak dnevna temperatura u Zagrebu biti čak 21°C stupanj, a najtopliji će biti petak, kada će ponegdje u Slavoniji temperatura doseći 24°C.

Ipak, u petak se na sjeveru Hrvatske, kao i u Istri očekuje i kratkoročno naoblačenje uz kišu, što će malo spustiti jutarnje temperature. No, vikend će ponovno biti sunčan i topao.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji