Sutrašnji broj tjednika Nacional ekskluzivno objavljuje poruke koje je bivši predsjednik uprave Hrvatskih šuma i USKOK-ov optuženik iz slučaja Josipe Rimac, Krunoslav Jakupčić slao glasnogovorniku Vlade RH Marku Miliću.

Glavni urednik Nacionala, Berislav Jelinić na svom facebook profilu objavio je dio poruka za koje tvrdi da je Jakupčić slao Miliću.

‘Marko, molba. Molim Te, pitaj Šefa, za zapošljavanje u H. šumama – Branka Filipetija (pripravnik lovstva). On zna o kome je riječ. Hvala i pozdrav.’ Tim se riječima preko aplikacije Viber tadašnji predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić obratio glasnogovorniku Vlade Marku Miliću, komu je šef premijer Andrej Plenković.

Jelinić navodi i vrijeme kada je navodna poruka poslana.

“Jakupčić je tu poruku Miliću poslao 5. rujna 2018. u 20:54 sati.”

“Jedna je to od više desetaka šokantnih poruka koje otkrivaju kancerogeno rašireni sustav trgovine utjecajem i uhljebljivanja u administraciji Andreja Plenkovića. Sutra u Nacionalu objavljujemo desetke takvih šokantnih razgovora koje otkrivaju transkripti iz Jakupčićeva mobitela; I da, nisam greškom napisao velikim slovom zamjenicu Te i imenicu Šefa; Jakupčić im se toliko ulizivao da ih je i tim putem oslovljavao velikim slovom.” piše Jelinić.

Naslovnica nacionala donosi i imena drugih ljudi iz vrha HDZ-a i iz Vlade kojima je Krunoslav Jakupčić činio usluge. Među njima su predstojnik ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, glavni tajnik i saborski zastupnik HDZ-a Krunoslav Katičić i ministar gospodarstva Davor Filipović.

Izvor: Sloboda.hr/Nacional

foto: screenshot facebook/Berislav Jelinić