mudžahedin mudžahedini bosna al-qaeda armiha bih hrvati

Časnik Al-Qaide Ali Hamad, državljanin Bahreina, koji je ovog tjedna zatražio azil u Srbiji poslije odležane 12-godišnje zatvorske kazne u BiH, priznao je da je osobno za vrijeme rata u BiH sudjelovao u čitavom nizu stravičnih zločina nad Hrvatima i Srbima. Ali Hamad kaže da sve priznaje zbog ‘grižnje savjesti’.

– Najveći broj ubojstava izvršio je Egipćanin Abu Mina, časnik zadužen za posebne zadatke. Mina je ljude ubijao motornom pilom i velikim nožem. Pred postrojenim mudžahedinima on im je sjekao glave sjekirom i naređivao nam da ih nabijamo na kolac i ostavljamo da umru u najgorim mukama. Mučili su i zarobljene fratre. Abu Mina je ubio 14-godišnjeg dječaka na području Orašca gdje smo imali obuku. Dječakova oca prisilili su da gleda kako mu ubijaju sina – svjedočio je mudžahedin, a prenio Press online.

Klikni LIKE za više ovakvih članaka!

– U okolici Orašca osobno sam vidio ubojstvo jednog Srbina. Prije ubojstva zarobljena su četiri katolička fratra, a trebalo je da budu razmijenjeni za naše vojnike. Abu Maiz iz Saudijske Arabije je tada fratrima rekao: “Sada ćete vidjeti kako mudžahedini ubijaju”. Onda je pozvao Sabahudina. Dao mu je nož i rekao: “Mi ćemo ti omogućiti da ubiješ jednog Srbina”. Taj Sabahudin je, inače, bio invalid, nije bio sposoban za borbu… Tada je Asim Ramulju udario žrtvu i oborio je na zemlju. Držao mu je noge, a Sabahudin mu je sjeo na leđa i zaklao ga. Zatim je Abu Maiz odvojio glavu od tijela i odnio je do zarobljenih fratara, tjerao ih je ljube odrubljenu glavu – svjedoči Ali Hamad.

>>> Hrvatska i Srbija pod istim krovom: Zbog ušteda se osnivaju “jugo-ambasade”?

Autor: Sloboda.hr/Press online