tomislav bogdan forum mladih sdp

Kako komuniciraju mladi SDP-ovci na društvenim mrežama, na primjeru ovoga mladića hrvatska javnost imala je prilike vidjeti čak dva puta.

Predsjednički izbori, još jednom po tko zna koji put podjelili su hrvatsku javnost, osobito članove dviju najvećih hrvatskih stranaka – HDZ-a i SDP-a. U skladu s time, članovi stranke podijelili su se na svim razinama, a svoj stav o novoj predsjednici, ali i njenim prvim potezima iznijeli su o pripadnici SDP-ove mladeži. Svoje nezadovoljstvo pobjedom Kolinde Grabar Kitarović nije uspio skriti niti član đakovačke mladeži vladajuće stranke, a riječ je o Tomislavu Bogdanu. Mladi Tomislav pozornost medija na sebe je već privlačio i to troprstom, pozdravom iz Beograda. Naime, prema pisanju medija dotični se fotografirao s tri podignuta prsta u Beogradu, a činio je to kao potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Osječko-baranjske županije. Ta fotografija objavljena je na njegovom Facebook profilu, a netko od prijatelja proslijedio ju je medijima. Pošiljatelj fotografije koja je danima punila medijske stupce kazivao je kako je ista snimljena na BeerFestu u srpskoj metropoli. I sami Bogdan oglasio se komentirajući sliku te kazao kako je njegov posjet tome gradu privatan i nema veze s funkcijama koje obavlja.

“Ono što se nalazi na fotografiji koju ste dobili interna je šala između mene i mojih prijatelja koja ima sasvim drugačije značenje od onoga kako je protumačeno. Svjestan svih žrtava i stradavanja u Domovinskom ratu, nikad, naglašavam, nikad ne bih radio stvari koje bi na bilo koji način povrijedile ili obezvrijedile žrtve i njihove obitelji, što ljudi koji me poznaju jako dobro znaju. Još jednom napominjem da ovakvo tumačenje slike nije točno te da se radi samo o internoj “zafrkanciji” u društvu koja ima posve drugo značenje. Kao što obično ne komentiram tuđe privatne živote, tako ni svoj privatan život ne želim povlačiti po medijima”, komentirao je tada Mladi Bogdan ispričavajući se za svoj postupak.

No, isprike nisu urodile plodom jer jedno kratko vrijeme bio je smijenjen sa svih funkcija. Je li se na funkcije ovaj mladić vratio, manje je poznato, ali upućeni tvrde da je Bogdan još uvijek član vladajuće stranke. A da se na Facebooku voli zaigrati, svjedoči i njegov posljednji istup kojim je uvrijedio kako hrvatsku dijasporu, tako i branitelje u Savskoj. No, tu nije stao jer sve glasače novoizabrane predsjednice nazvao je debilima. Osim njega, status je podržao i Danko Kočić također član đakovačkog Foruma mladih SDP-a, koji je otišao toliko daleko da je poželio svim braniteljima prosvjednicima iz Savske da se zapale vatrometom, kojim su slavili pobjedu Kolinde Grabar Kitarović. O tom istupu svjedoči i fotografija ispod.

tomislav bogdan forum mladih sdp