mišetić gotovina

Odvjetnik Ante Gotovine za vrijeme suđenja u Haagu Luka Mišetić na društvenim mrežama se oglasio oko uhićenja bivše glasnogovornice Haaškog suda Florence Hartmann.

“Gotovina je proveo sedam godina u pritvoru iako je bio nevin, nevladine organizacije kažu: ‘šteta’. Hartmann provede pet dana u pritvoru, nevladine organizacije proglašavaju da se spustila apokalipsa”, napisao je Mišetić na twitteru.

Podsjetimo, Hartmann je uhićena ispred suda u Haagu u četvrtak gdje se pojavila u povodu izricanja presude bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Uhićena je zbog toga što je ICTY 2009. osudio zbog nepoštivanja suda na sedam dana zatvora ili sedam tisuća eura kazne zbog objavljivanja tajnih podataka sa suđenja bivšem srbijanskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću.

Hartmann je u knjizi ‘Mir i kazna’, objavljenoj 2006. godine – nakon što je prestala raditi kao glasnogovornica haške tužiteljice Carle Del Ponte – pisala i o tome kako je haaški tribunal pristao na zahtjev Srbije da se na suđenju Miloševiću cenzuriraju dijelovi iz dokumenata koji pokazuju vezu Miloševićevog režima i srebreničkog masakra. Predsjednik suda Theodor Meron u utorak je na zahtjev njezina branitelja odobrio prijevremeno puštanje na slobodu. U odluci se navodi da je razlog njezina prijevremenog puštanja pristojno ponašanje u pritvorskoj jedinici i odslužene više od dvije trećine kazne.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno