mirjana rakić

Predsjednica Vijeća za elektorničke medije i ravnateljica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić podnijela je ostavku. U izjavi za Tportal Rakić ističe kako joj je dosta pritisaka sa svih strana, a u VEM-u su ‘ostali sami kao Pale sam na svijetu’

“Imam previše godina i stvarno mi je dosta svega. Ostali smo sami kao Pale sam na svijetu. Više nemam snage, a očito je da se sve koncentriralo na mene. Ne želim da članice i članovi Vijeća budu moji taoci. Više nemam snage – to je poput terorizma čemu sam i čemu smo izloženi. Ali baš sve se koncentriralo na mene osobno i sve to je ispod moje razine. Ne mogu više dozvoliti da se moj osobni i profesionalni integritet napada na tako primitivan način!’, naglasila je Mirjana Rakić.

Upitana zašto podnosi ostavku nakon što je Vijeće dobilo podršku iz Burxellesa, kaže da se dva mjeseca “Vijeće i ja borimo sa svime time, ostali smo kao Pale sam na svijetu. Nitko živ nije reagirao. Nije na Europskoj komisiji da nas spašava, ona nama daje okvir u kojemu se trebamo ponašati i raditi najbolje što znamo. Ako se mi ne znamo ponašati, što će oni s nama?”, ističe Rakić.

Podsjetimo, prije tjedan dana na sjednici Vlade ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je da se zbog neizvršenja ciljeva i zadaća ne može prihvatiti Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu. Istaknuo je neke “očite i osobito teške propuste”, kao da se ne spominje da je 2014. nad HRT-om proveden nadzor nad korištenjem mjesečne pristojbe i drugih prihoda te da ne postoji podatak da je jedna članica Vijeća bila u sukobu interesa.

“Ispunjeni su i uvjeti za razrješenje predsjednika i članova Vijeća”, rekao je Hasanbegović.

Vlada je dala negativno mišljenje na Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu te Hrvatskome saboru predložila da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća.

Izvor: Sloboda.hr/tportal