ministarstvo branitelja wc toi toi branitelji

Ministarstvo branitelja od 7. travnja prestat će plaćati najam pokretnih WC-a koji su postavljeni u Savskoj 66 od početka braniteljskog prosvjeda, za što je Ministarstvo dosad platilo 93.750 kuna.

Pokretni sanitarni čvorovi koje je Ministarstvo branitelja unajmilo od tvrtke TOI TOI d.o.o. još uvijek nisu maknuti ispred zgrade u Savskoj ulici, ali će Ministarstvo 7. travnja prestati plaćati njihov najam, doznaje se u utorak u Ministarstvu.

Obavijest o prestanku plaćanja najma pokretnih sanitarnih čvorova upućena je na adresu Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Ministarstvo podsjeća da je ministar branitelja Predrag Matić pristao na plaćanje najma pokretnih WC-a iz humanih i humanitarnih razloga, posebice prema najtežim ratnim vojnim invalidima u zimskim mjesecima.

Osim toga, postavljanje pokretnih sanitarnih čvorova, dva prilagođena za invalide i dva obična, bilo je i poslovno uvjetovano s obzirom na to da su prosvjednici prvih dana prosvjeda koristili toalete u prizemlju Ministarstva, čime su značajno usporavali i ometali radne procese, kažu u Ministarstvu.

Pokretni sanitarni čvorovi su postavljeni i iz higijenskih razloga, kako bi se koliko-toliko očuvao red oko zgrade u Savskoj, kažu u Ministarstvu branitelja.