Lovro Kuščević ministar graditeljstva hvaljen isus

Ministar graditeljstva Lovro Kuščević jučer je navukao bijest ekstremnih ultraljevičara kada je konferenciju za novinare počeo je vjerskim pozdravom. Kuščević se novinarima obratio u prostorijama ministarstva sa “Hvaljen Isus i dobar dan”, a konferenciju je završio pozdravom “Hvala lijepa, Bog vam dao zdravlja”.

U jutrošnjoj emisiji “A sada Vlada” Hrvatskog radija, ministra graditeljstva Lovru Kuščevića voditeljica Elijana Čandrlić pozdravila, a on je odzdravio s “Dobro jutro”.

Na to ga je voditeljica upitala što je s pozdravom “Hvaljen Isus”, koji je koristio jučer.

“Ne vidim ništa sporno u tom pozdravu. Koristi ga cijela moja obitelj, to je normalan hrvatski pozdrav”, uzvratio je ministar i dodao kako mu je žao što je takva stvar u medijima zasjenila bit konferencije za novinare koju je tada održao.

“Nemojmo ovo napuhavati, pa zar se itko čudi kada predsjednik SAD-a Barack Obama kaže ‘God Bless America’, ili kada netko u Engleskoj kaže ‘God Save the Queen'”, zaključio je Kuščević svoj odgovor.

Dok je dio medija jučer njegov pozdrav na službenoj konferenciji za novinare ocijenio nedopustivim jer je Hrvatska sekularna država u kojoj je Crkva odvojena od države, drugi ga brane da po Ustavu ima na pravo na slobodu govora jer tim pozdravom nije nikoga vrijeđao.

Izvor: Sloboda.hr/HRT/tportal