Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman odgovarao je na pitanja novinara nakon mise u zagrebačkoj crkvi svetog Blaža kojom je obilježena 30. godišnjica međunarodnog priznanja države.

“Danas je veliki dan, obilježavamo 30. obljetnicu velikog postignuća”, kaže ministar vanjskih poslova, podsjećajući i na mirnu reintegraciju. Prema njegovim riječima, Hrvatska je postigla međunarodni uspjeh i ravnopravna je članica najvažnijih međunarodnih asocijacija.

Sva događanja vezana uz obilježavanje ove obljetnice odgođena su zbog koronavirusa, kaže ministar, ali se nada da će u svibnju epidemiološka situacija ipak dopustiti obilježavanje ovog datuma.

Grlić Radman smatra da građani trebaju biti zadovoljni državom koju su dobili. “Ja, moja obitelj i moja djeca, koja su rođena nakon proglašenja samostalnosti, sigurno možemo biti sretni u ovoj državi”, kaže ministar, kako ga je citirala televizija N1, dodajući da je “Hrvatska uspješna priča i da može biti uzor svim ostalim državama”.

Ministar je upitan da prokomentira intervju koji je predsjednik Vlade Andrej Plenković dao HRT-u ranije danas i u kojemu je rekao da “imate aktere koji rade na demontaži države i svih institucija“. Na pitanje tko su ti akteri koji rade na demontaži države, Grlić Radman odgovorio je: “Danas je prekrasan dan, 30. obljetnica međunardnog priznanja. Točno prije 30 godina je bio isti ovaj prekrasan dan.”

Izvor: Sloboda.hr/N1