milorad pupovac sdss

Naša stranka, srpska politička stranka u Hrvatskoj, upozorila je danas Milorada Pupovca, saborskog zastupnika, potpredsjednika SDSS-a i predsjednika Srpskog narodnog vijeća, kako od njega već tjedan dana očekuju odgovor na pitanje ima li on čin pukovnika Hrvatske vojske jer je 1995. hrvatski predsjednik Franjo Tuđman donio ukaz o unapređenju saborskih zastupnika u časničke činove.

Kako bi Pupovcu “vratili pamćenje i sjećanje”, iz Naše stranke, koju su osnovali bivši članovi SDSS-a predvođeni Jovanom Ajdukovićem, podsjetili su kako je svojedobno i Jadranka Kosor unaprijeđena u čin pričuvnog brigadira HV-a na osnovi spomenutog ukaza hrvatskog predsjednika. Pritom smatraju kako je Pupovac kao saborski zastupnik Akcije socijaldemokrata Hrvatske od listopada 1995. dobio spomenuti čin, ali ne za zasluge u borbenom sektoru, već za “neke druge zasluge i to na prvom mjestu kao Tuđmanov podobni Srbin”.

Također, stranka je pozvala saborskog zastupnika da se izjasni i o pitanju državnih odlikovanja RH te da javno objavi je li nositelj odlikovanja i pojasni kada ih je i kojim povodom te od koga primio.

“Je li razlog Pupovčeve šutnje djelomična ili potpuna amnezija, senilnost ili jednostavno zaboravnost, vjerujemo da ćemo svi uskoro saznati”, napisali su članovi stranke u ponovljenom pismu Pupovcu, zaključujući kako je “šutnja znak odobravanja” te da saborski zastupnik nema hrabrosti priznati istinu. Milorad Pupovac je pak za tportal opovrgnuo navode Naše stranke da je kao saborski zastupnik dobio čin pukovnika, dodajući kako je Naša stranka osnovana samo s jednim ciljem, a to je, kako je kazao, ‘prozivanje njega i njegovih kolega iz SDSS-a’.

“Osim čina razvodnika Vojne policije bivše JNA, nikada ni od koga nisam primio nikakav čin, a najmanje pukovnika Hrvatske vojske”, zaključio je Pupovac.

Izvor: tportal