milanović vlada datum izbora

Tehnički predsjednik Vlade Zorana Milanović imao je jučer novi igrokaz uz veliku i nespornu medijsku podršku.

Opet je uvjeravao, sebe, Vesnu Pusić i javnost u istinitost barun Munchausenske „mantre“ Vesne Pusić iz studenoga 2014.: „Ova Vlada je najbolja vlada u novijoj hrvatskoj povijesti“.

Na jučerašnjoj  posljednjoj  sjednici svoje Vlade,Milanović se  zahvalio svim ministrima i građanima koji su podržavali rad Vlade te kazao kako sva postignuća u protekle četiri godine govore da su bili narodna Vlada koja budućoj Vladi ostavlja državu u puno boljem stanju od onoga koje su oni zatekli 2011. godine.

Usporedio je stanje koje je u Hrvatskoj zatekla njegova vlada s avionom koji je bio s praznim kokpitom i izvan kontrole, “u kojem život putnika nije bio ugrožen, ali je bilo jako turbulentno i nesigurno”.

Zatim je nadahnuto nastavio:”Mi smo tom zrakoplovu vratili letnu konfiguraciju, on je sada na krstarećoj visini i zaustavili smo negativne trendove pada i to velikog pada u 2009. i 2010. godine. Zemlja ponovno ima gospodarski rast i ima pozitivne sve parametre koji uspjeh znače i sve što god pogledate je dobro”, rekao je Milanović.

Dodao je da i jedno od posljednjih izvješća EK govori o tome da je indeks poslovnog povjerenja i očekivanja, odnosno poslovna klima u Hrvatskoj, prva ili druga u Europi.

“Hrvatska je danas bolja”, poručio je Milanović zahvalivši svima koji su ih podržavali.

Milanovićev igrokaz su nastavili tehnički ministri dajući si visoke ocjene. Tehnička ministrica graditeljstva i prostornog uređenja te predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak Taritaš ocijenila je svoj rad u Vladi plus četvorkom, a rad Vlade trojkom do četvorkom. Fred Matić, tehnički ministar branitelja, ocjenom pet i tako dalje.

Sve u svemu hvalili su se tehnički ministri, rabeći „birane riječi i hvalospjeve za svoj rad“, da sam očekivao da će netko predložiti referendum da se promijeni ustav te da oni doživotno ostanu na vlasti.

Uzalud vam trud svirači, vaša vlada će biti zapamćena po činjenici da ste nas dnevno koštali odnosno zaduživali 92,465 milijuna kuna.

Javni dug ste gotovo udvostručili u četiri godine, sa 154 na 289 milijarda kuna, odnosno s 47 posto BDP-a na oko 90 posto BDP-a.

Dnevno nas je vaš ulazak u zrakoplov, koji je bio sa praznim kokpitom, te njegov let s vama koštao 92.465.732,42 kuna.

Autor: Pero Kovačević/Dalje.com